Egy szuper recept hétvégére – Mozarellás cukkini pizzácskák

Írta: ,

Köretnek, vendégváró falatnak, vacsira, bármikor. Gyors, különleges, szexi.

Azt már megszokhattátok, hogy a clean receptek a paleo receptekkel ellentétben igen egyszerűek hozzávalókat tekintve, és gyorsan elkészíthetőek. Nos, ez a cukkini pizzácska is egy ezek közül a remek receptek közül. Gyakorlatilag 3-4 hozzávalóból ízletes falatkákat készíthetünk pillanatok alatt.

Nem csupán nagyon mutatósak, de a cukkininek hála igen alacsony a kalóriatartalmuk, főleg, ha a rávalókkal is óvatosan bántok.

Hozzávalók:

  • egy közepes cukkini;
  • 5 szelet csirkemellsonka (vagy pármai sonka, fekete erdő sonka…);
  • 1 nagy fej paradicsom;
  • 5-6 szelet light mozarella;
  • kókuszszír;
  • rozmaring és fokhagyma ízlés szerint.

Elkészítés:

  1. Grillserpenyőben (sima vagy kerámiabevonatú serpenyőben) hevíts pici kókuszzsírt.
  2. Dobj bele pár szál rozmaringot és 1-2 fej zúzott fokhagymát.
  3. Amint érződik a rozmaring és a fokhagyma aromája a felkarikázott, besózott cukkiniszeletek következnek.
  4. Süsd a cukkinik mindkét oldalát aranybarnára.
  5. Ezután pakold őket egy sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal kibélelt hőálló edénybe egymás mellé.
  6. Minden cukkinikarikára helyezz egy szelet paradicsomot, egy kisebb darab sonkát, majd sajtot.
  7. Előmelegített sütőben 220 fokon 10-15 percig hagyd őket sülni.
  8. Akkor vedd ki, mikor a sajt már aranybarnára sült a tetején.

Nincs más hátra, mint élvezni a végeredményt. Házi, cukormentes kechup mehet hozzá bátran, nem fogja elrontani. ;)