Édes csábítás, aminek engedhetsz – Diétás almás-fahéjas kocka

Írta: ,

Diéta közben is jár a finomság – én továbbra is ennek a híve vagyok. Nem kell túlzásba vinni, tudni kell, hogy mikor ehetjük, de akkor is ehetjük! Mindannyian ismerjük a diéta első lendületének elmúlásával előtörő, kínzó édesség utáni vágyat. Én az utóbbi években arra jöttem rá, hogy ilyenkor, ha engedünk egy picit a csábításnak, jobban járunk, mintha kínoznánk magunkat még napokig, majd dühünkben az egész diétát abbahagynánk.

Ezekben a helyzetekben hívhatjuk segítségül az ilyen és ehhez hasonló recepteket. Magas fehérje-, alacsony szénhidráttartalom. De mégis édes, és sütemény, szóval a lelkünk is megnyugodhat.

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb alma (minél édesebb az alma, annál kevesebb édesítő kell),
  • 500 gramm zsírszegény túró,
  • 200 gramm zabpehely,
  • 1 adag natúr vagy vaníliás tejsavófehérje (elhagyható),
  • 2 tojásfehérje,
  • 1 kávéskanál vanília őrlemény,
  • 1 kávéskanál fahéj,
  • 5 ml folyékony édesítő (vagy cukorhelyettesítő ízlés szerint).

Elkészítés:

  1. Verj fel két tojásfehérjét kemény habbá, és tedd félre.
  2. Az almákat hámozd meg, szórd meg a vaníliával és a fahéjjal, majd dobd az aprítógépbe.
  3. Aprítsd össze a gép segítségével az almát kb. 30 másodperc alatt.
  4. Add hozzá a túrót, és ízlés szerint ízesítsd édesítővel – legyen picit édesebb, mint ahogy szeretnéd, mert a zab el fogja nyomni.
  5. Amikor már homogén a masszád, add hozzá a zabpelyhet is.
  6. Végül a két tojásfehérjéből felvert kemény habot is forgasd bele az almás keverékbe, hogy kicsit fellazítsd az állagát.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd készre.

Megjegyzés:

Nem piskótaszerű, könnyű tésztát fogsz kapni, hanem egy nehezebb, kicsit masszívabb süteményt, ami annak rendje és módja szerint nagyon eltelít. Ajánlom reggelire vagy tízóraira, illetve edzés után. Mivel sok túrót tartalmaz, a hűtőben tárold.