Clean Eating recept: A diétázók kedvenc nyári desszertje: málnás pohárkrém

Írta: ,

Nyáron nincs kedvünk a konyhában robotolni, ráadásul sokkal jobban esik ilyenkor egy hideg desszert, mint egy nehéz sütemény. Előkerülhetnek tehát a házi fagyik, a pohárkrémek, a gyümölcsös, laza finomságok – mint amilyen ez a recept is!

Ez a desszert nem csak gyorsan elkészíthető, de alig kell hozzá valami, mégis igazán kellemes, hűs nyári finomságot jelent.

Hozzávalók (2-4 pohárhoz):

  • 20 dkg málna,
  • 2 evőkanál porított édesítő (nálam eritrit) vagy folyékony természetes édesítő,
  • 1 vanília kikapart belseje,
  • 1/2 citrom reszelt héja,
  • 4 dl Cocomas (kókusztejszín).

Elkészítés:

  1. A kókuszkrémet előre tedd a hűtőbe, hogy biztosan nagyon hideg legyen. (Akár már előző este!)
  2. Törd össze málnát (ha nem szereted a magokat, passzírozd át egy szűrőn) és add hozzá az édesítőt, a vaníliát és a citrom héját.
  3. Robotgép segítségével keverj ki lágy habot a jól lehűtött kókusztejszínből.
  4. Óvatosan forgasd bele a málnapürét.
  5. Szedd ki a kívánt pohárkákba és tedd hűtőbe.
  6. Minél hidegebb tálaláskor, annál finomabb!

Tipp: Próbáld ki bármilyen bogyós gyümölccsel, meggyel, áfonyával, szederrel. Mindegyikkel isteni lesz a végeredmény!