Clean nassolnivaló: Egészséges házi chips recept

Írta: ,

Ropogós, fűszeres, kicsit édes, kicsit pikáns és nagyon nehéz abbahagyni.

Bevallom van vele vesződség, plusz nem 10 perces művelet, és ha először csinálja az ember, akkor meglepődik, mert a végeredmény mennyiségileg messze nem hasonlít a kezdeti állapothoz. Én is kicsit sértetten vettem tudomásul, hogy ennyi ideig “piszkálgattuk” anyukámmal felváltva, és végül csak ilyen kevés chips a jutalmunk. Aztán megkóstoltam. Onnantól egy szavam sem volt (már csak azért sem, mert tele volt a szám vele). 

Hozzávalók (2 főre):

  • két közepes édesburgonya (200 grammosak nagyjából)
  • 3-4 evőkanál kókuszolaj
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál pirospaprika
  • fél teáskanál bors
  • fél teáskanál fokhagyma
  • fél teáskanál szerecsendió
  • fél teáskanál kömény

Elkészítés:

  1. Hámozd meg az édesburgonyát, mosd jól meg és gyaluld le vékony szeletelővel.
  2. Keverd össze egy nagyobb tálban a kókuszolajat a fűszerekkel, majd dobd rá az édesburgonya szeleteket.
  3. Kézzel dolgozd jól össze a fűszerekkel az édesburit, hogy lehetőleg minden szeletet érjen a pác.
  4. Egyengesd el a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsiben úgy, hogy lehetőleg ne nagyon legyenek egy kupacban.
  5. Előmelegített sütőben 150 fokon először süsd nagyjából fél óráig, majd picit forgass rajtuk és addig süsd, míg meg nem pirul a másik oldaluk is.

Megjegyzés:

Ne aggódj, mikor kivesszed, némelyik szelet még puha lesz, de ahogy kihűl, az összes ropogni fog. Ráadásul ebben a nasiban az a legjobb, hogy előre is elkészíthető, mert napokig ropogós marad. Figyelem! Diétában nem ajánlott, mert ezzel a sütési technikával bizony elég magas a zsírtartalma.