Clean Eating recept: Vegán datolya golyók chia maggal

Írta: ,

Mivel én, amióta beléptem a dolgozó háziasszonyok világába, hamar megtanultam, hogy a sokáig elálló, előre elkészíthető sütemények a legjobb barátaim. Ez a vegán golyó is tipikusan ilyen, hiszen minden alapanyaga magában is hónapokat kibír, de összekeverve, édes, energiabombákká formálva is heteket kibírnak a hidegben.

Hozzávalók:

  • 1 csésze kimagozott, húsos datolya,

  • 1 csésze kesudió,

  • 1 csésze kókuszreszelék (két részre osztva - fele a golyóba, fele a forgatáshoz),

  • ¼ csésze chia mag,

  • 1 narancs leve,

  • 1 citrom leve,

  • 1 vanília kikapart belseje,

  • fahéj,

  • szerecsendió.

Elkészítés:

  1. Áztasd be legalább fél órára a datolyát.
  2. Ha a datolya felázott egy erős aprítópengés robotgép segítségével aprítsd addig, míg majdhogynem krémes-pépes állagot nem kap (a datolya levét ne öntsd ki!).
  3. Ekkor add hozzá a kesudiót és addig hagyd dolgozni a gépet, míg elég apró darabokra nem vágja a diót, majdnem vaj állagúra kell dolgozni a két hozzávalót.
  4. Végül add hozzá a kókuszreszelék felét, a chia magot és a narancs illetve a citrom levét.
  5. Ha úgy véled, túl kemény a masszád, a datolya levével még lazíthatsz rajta.
  6. Add hozzá a fűszereket ízlés szerint, cél, hogy ne legyen túl édes, de a fűszerek érződjenek ki belőle.
  7. Formázz egyforma méretű golyókat a masszából és forgasd mindet meg kókuszreszelékben.
  8. Fél órára tedd fagyasztóba és ezután fogyasztható is.