Clean Eating recept: Sonkás, gombás, paradicsomos cottage cheese lepények, pikáns mártogatóssal

Írta: ,

Egy pici kreativitással rövid idő alatt mennyei reggelit varázsolhatunk magunknak teljesen hagyományos alapanyagokat kombinálva, extra fűszerekkel és belevalókkal.

Tekintve, hogy már 3 éve áttértem a clean étkezésre, bátran állíthatom, hogy az alaprecepteket kívülről belülről ismerem. Főleg, mert évek óta szokásom minden héten legalább 1 új étellel előállni hétvégén, ami mostanában nem megy annyira könnyen, mint az elején. Na de ugye olyan szabályt sosem hoztam, hogy ez az újdonság nem lehet valamelyik alap receptem megbolondított változata! :) Jó, tudom, hogy ebben van egy kis csalás, de mindig nem lehet mindent ugyebár.

Ilyen ez a recept is. Ezt a sajtos-zabos puffancsot már a kezdetek kezdete óta nagyon szeretem és sokat készítem. Pont emiatt kezdtem túl snasszanak ítélni, így szükségem volt egy kis extrára hozzá. Ez jelen esetben nem más, mint a füstölt sonka, gomba, aszalt paradicsom és parmezán tökéletes kombinációja. Azért ez elég jól hangzik, nem igaz?

Hozzávalók (6 puffancshoz):

  • 1 púpos evőkanál zabliszt,
  • 1 nagy tojás,
  • 2 púpos evőkanál cottage cheese,
  • 1 szelet jó minőségű (lehetőleg házi) füstölt sonka,
  • 5-6 szem aszalt paradicsom,
  • 1 marék szeletelt gomba,
  • 15 g parmezán sajt.

Mártogatóshoz:

  • 1 doboz light görög joghurt,
  • 1 csipet só,
  • 1 csipet chili,
  • fél lime (vagy citrom) leve.

Elkészítés:

  1. Kockázd fel pici darabokra a sonkát és az aszalt paradicsomot.
  2. A szeletelt gombát is vágd kisebb darabokra.
  3. A lisztet, cottage cheeset és a tojást keverd jó alaposan össze, míg egy palacsintaszerű, sűrű masszát nem kapsz.
  4. Ezután keverd hozzá a felkockázott gombát, sonkát és a paradicsomot.
  5. Felforrósított, tapadásmentes serpenyőbe, pici kókuszzsírra halmozz fel a masszából és kezd el sütni.
  6. Mikor már szépen elválnak a serpenyőtől, fordíts rajtuk egyet és reszelj a halmok tetejére egy kis parmezánt.
  7. Ha megpirult az alja is, fordítsd meg ismét, és a parmezános felét is pirítsd pár másodpercig, hogy ropogós kérget képezzen rajta a sajt.
  8. Közben a joghurtot keverd össze ízlés szerint chilivel, sóval és limeal, picit csípős, pikáns szószt kapva.
  9. Forrón tálald friss zöldségekkel!

Tipp: Eldobozolva másnap reggel is nagyon finom, de ez esetben érdemes megmelegíteni fogyasztás előtt. Hidegen nem az igazi.