Clean Eating recept: Pikáns zöldségpürék, ha unod a salátát

Írta: ,

Némi változatosságra vágytam a párolt zöldség és saláta köretek tekintetében, ezért elkezdtem pürésíteni. Egyszerű, alapvető clean hozzávalókból, hol fűszerrel, hol kókuszkrémmel bolondítva szuper alternatívákat kísérleteztem ki, melyek közül most a három kedvencemet mutatom be nektek.

Ezek nem mások, mint a répapüré, a brokkolipüré és a batáta, avagy édesburgonya-püré.

Répapüré

Hozzávalók:

  • 6-8 szál friss sárgarépa (új répából a legfinomabb),
  • Himalája só,
  • tárkony.

A dolog innentől kezdve végtelenül egyszerű…

  1. Párold meg a répát (nem főzzük, hanem pároljuk, hogy a zamata megmaradjon).
  2. Botmixerrel pürésítsd le.
  3. Ekkor jöhet ízlés szerint a só és a tárkony. Utóbbi olyan sokat dob a répa amúgy is édeskés ízén, hogy magam sem hittem volna.

Gyors, egyszerű, ízletes, és jóval intenzívebb az ízhatás, mint egy sima párolt zöldséges köret esetén.