Clean Eating recept: Nem csak az íze szuper! Így készíts igazi superfood salátát

Írta: ,

Ugyan a superfood kifejezés hivatalos használatát a túlzott marketing tevékenység miatt az EU már évekkel ezelőtt betiltotta, a clean eating világában előszeretettel alkalmazzák mind a szót, mind az ilyennek „minősített” alapanyagokat. A titok az, hogy nem szabad mögé túl sokat gondolni. A kifejezés nem takar mást, mint a tápanyagban különösen gazdag, szuper egészséges, kiemelkedően magas vitamintartalommal rendelkező ételeket.

Nagyon röviden: minél többet eszel superfoodnak nevezett alapanyagokból, annál jobb. :) Nem leszel karcsúbb tőle, vagy nem gyógyít meg, de hozzájárul a szervezeted egészségesebb működéséhez, és feltölt ásványi anyagokkal, vitaminokkal.

Ez a recept is alapvetően azzal a céllal született, hogy minél több ilyen jótékony alapanyag kerüljön egyetlen adag étellel a tányérodra.

Hozzávalók (2 főre):

  • 150 g bármilyen salátakeverék (endívia, jégsaláta, rukkola – ki mit szeret)
  • fél kígyóuborka
  • felkarikázott újhagyma ízlés szerint
  • 10 szem koktélparadicsom

És a super brigád:

  • Egy érett avokádó,
  • fél marék goji bogyó,
  • egy marék pirított magkeverék (mandula, lenmag, szezámmag, napraforgómag)
  • 4 evőkanál főtt quinoa

Dressing:

  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál méz,
  • 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

  1. Keverd össze a dresszingnek valót egy kis tálkában.
  2. Az összes zöldséget darabold fel ízlés szerint, és keverd össze egy tálban, de óvatosan, hogy az avokádót ne törd össze.
  3. Ezután kezdd el megszórni az aprólékkal: először a quinoával, aztán a goji bogyóval, majd a magvakkal.
  4. Végül öntsd rá a dressinget a tetejére.
  5. Magában is kiváló, de roston sült lazaccal, csirkemellel is feldobhatod.