Clean Eating recept: Mennyei nyári desszert: epres-banános chia puding

Írta: ,

Biztosan ti is találkoztatok már ilyen-olyan formában a chia pudinggal, hiszen az utóbbi időben elég nagy népszerűségnek örvend ez a desszert. Én most a kedvenc kombinációmban mutatom be nektek az alapreceptet, melyet aztán kedvetekre variálhattok.

Jó pár hónapja már megírtam az egyik chia magos receptemet, ebben azonban szerepel a zab is, mint hozzávaló, mivel ezt kifejezetten reggelinek szántam.

Most viszont olyan recepttel készültem, ami desszertként funkcionál és nagyon sokféleképpen elkészíthető. Paleo és vegán étkezésbe is illesztő, és ahogy tőlem már megszokhattátok, pillanatok alatt össze lehet dobni.

Hozzávalók:

  • 2 dl kókusztej,
  • 1 közepes banán,
  • 3 ek chia mag,
  • 6-8 szem eper.

Elkészítés:

  1. A kókusztejet, az összedarabolt banánt és az epret turmixold le. (Ha banánnal készítem, én nem szoktam pluszban édesíteni,  de ha úgy érzed, neked ez még nem elég, egy kevés eritritet tehetsz bele.)
  2. Add hozzá a chia magot, és hagyd állni bő 10 percig.
  3. Ha a magok kissé megszívták magukat, oszd szét a turmixot 2 jól záródó fedeles edénykébe, és tedd őket a hűtőbe.
  4. Hagyd állni másnap reggelig, addigra lesz belőle „puding”.
  5. Díszítsd eperszeletekkel, esetleg mandulával, dióval.

Tippek:

Chia pudingot gyümölcs helyett ízesíthetsz fahéjjal, kakaóporral, idény- vagy fagyasztott gyümölccsel, de az összeaprított aszalt gyümölcs is kiváló választás lehet.

Nálam emellett szóba jön még a protein por is, mint opció: csokis, tiramisus, mogyorós, bármilyen, amilyet szeretsz!

Előre elkészítheted pár napra, akár minden reggelre más és más ízben, hűtőben napokig eláll.