Clean Eating recept: A tökéletes smoothie titka (Epres-mangós recepttel)

Tóth Tímea
Írta: ,
Clean Eating recept: A tökéletes smoothie titka (Epres-mangós recepttel)

Tavasztól őszig gyakorlatilag roskadásig vannak a piacok és áruházak a finomabbnál finomabb, friss zöldségekkel és gyümölcsökkel. (Jójó, tudom, télen is, de ismerjük a téli és nyári paradicsom íze közti különbséget…) Én ilyenkor szoktam újra felfedezni magamnak a turmixok csodálatos világát, melyekkel kapcsolatban évről évre rájövök, hogy a variációk száma végtelen.

A smoothie-kat mindenki ismeri, gondolom sokan már készítettetek is mindenfélét. De meggyőződésem, hogy tudatosan viszonylag kevesen fogyasztják őket. Az igazán egészséges smoothie minden esetben tartalmaz valamilyen zöldet. Nem viccelek! Spenótot, salátát, kelkáposztát, uborkát, bármilyen leveles zöldséget.

A legtöbb ember sajnos nagyon kevés nyers zöldséget fogyaszt, amik pedig a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen részei, hiszen milliónyi jó tulajdonsággal rendelkeznek a szervezetünkre nézve. Segítik az emésztést, lúgosítanak, regenerálják a gyomrot, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdagok. Természetesen mindegyik zöld hozzávalónk más és más jó tulajdonságokkal rendelkezik, melyeknek érdemes utána nézni. Ígérem, a turmixban nem fogod érezni az ízét, úgyhogy emiatt semmiképp se hagyd ki!

A másik fontos dolog egy jó turmix esetében a fűszerezés. Nem csupán azért érdemes figyelni rá, mert nagyon fel tudja dobni a már megszokott smoothie-kat, hanem mert a fűszereknek is rengeteg jótékony hatásuk van. Ebben a receptben most a gyömbért használtam, ami segíti az emésztést, csillapítja a gyomor- és bélpanaszokat, élénkít, javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást és a vér koleszterinszintjét. Plusz én nagyon imádom az ízét...

Igazából hosszú-hosszú oldalakon keresztül lehetne taglalni, hogy melyik alapanyagot miért érdemes használni, de ez nem célom most. Amit érdemes megjegyezni, hogy gyümölcs mellé mindig legyen egy nagy adag zöld, és játszatok az ízekkel, fűszerekkel! Kísérletezzetek!

Most pedig íme az én egyik kedvenc receptem!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba