3 dolog, ami bizonyítja, hogy a megcsalás igazi áldás is egyben

3 dolog, ami bizonyítja, hogy a megcsalás igazi áldás is egyben

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 dolog, ami bizonyítja, hogy a megcsalás igazi áldás is egyben

Az árulás mindennél rosszabb, az ezt követő érzelmi hullámvasút pedig szívet tépő. A gyász különböző szakaszain mész keresztül, és úgy tűnik, sosem fog véget érni ez az időszak. Aztán eljön az a pont, amikor rájössz, hogy nincs olyan esemény, ami ne hozna magával egy leckét is.

Idővel te is megtanulod, hogy minden esemény erős hatással van arra, akivé ma lettél. Van, ami fájdalmas lecke volt, van, amiből később pozitívan tudtál tanulni, de soha semmi sem tévedés vagy felesleges időpazarlás. Sokan viszont elkövetik a legnagyobb hibát, amit ebben az időszakban el lehet; úgy tekintenek a csalódásra, mint egy életvitelre.

Azonosulnak azzal, ami történt velük, és nem tudnak szabadulni tőle. Újra és újra lejátsszák a történéseket a fejükben, abban a hitben, hogy ezúttal talán valami újat fedeznek fel. Valamit, ami majd megváltoztatja az eseményeket; ám erre sosem kerül sor. Hiszen egy ilyen nagyfokú csalódást nem lehet kiheverni úgy, hogy közben folyamatosan emlékezteted magad rá. A legjobb, ha megpróbálod más szemszögből nézni a dolgokat, hogy rájöjj arra, néha a megcsalás egy rejtett áldás. Van rá három bizonyítékunk!

1. Aki megcsalt téged, saját magának tett rosszat

Néha észre sem veszed, de olyan férfibe vagy szerelmes, aki egyszerűen nem elég jó neked. Akinél sokkal jobbat érdemelnél, de a rózsaszín köd és a közös emlékek meggátolják, hogy ezt észrevedd. Amikor megcsalnak téged, észre kell venned, hogy valójában nem te jártál rosszul; a pasi követte el azt a hibát, hogy elengedte azt a személyt, aki igazán szerette őt. Aki sosem mondott volna le róla.

Te pontosan tudod, mennyire őszinték és erősek voltak az érzéseid, még ha ő nem is vette ezt észre. Ezek után viszont nem is kérdés, hogy kettőtök közül ki veszített nagyobbat, és ki az, aki lehetőséget kapott arra, hogy az igaz szerelmet találja meg ezek után.

2. Energiát és időt spórolt meg neked

Amikor kiderül számodra, hogy megcsalt a pasid, jusson eszedbe, mennyire sok időt, energiát, és erőfeszítést spórolt meg neked a jövőre nézve. Hiszen egy párkapcsolatért meg kell dolgozni, a hétköznapokat izgalmassá kell varázsolni, ez pedig nem könnyű, ha közben a saját problémáidat is meg kell oldanod.

Arról nem is beszélve, hogy a születésnapok és évfordulók nem kis anyagi befektetést igényelnek. Ezért is olyan fájdalmas, ha kiderül, hogy eljátszották a bizalmad, és megcsaltak. Hiszen te mindezt bevállaltad érte, noha nem is érdemelte meg!

Ilyen esetben gondolj arra, hogy mostantól minden, amit a pasinak adtál volna, a tiéd marad, és a saját álmaidra fordíthatod. Hiszen ez az, ami igazán megérdemli az energiabefektetést; amikor pedig megtalálod az Igazit, ő biztosan viszonozni fog minden erőfeszítést és szeretetet.

3. Segített, hogy visszatalálj önmagadhoz

Amikor kiderül a megcsalás ténye, és a szakítást választod, ijedten tekintesz a jövőbe. Hiszen ez egyúttal azt is jelenti, hogy mostantól egyedül kell mindent tovább csinálnod; ismét társaság nélkül kell élned, és újra bele kell vetned magad a randizásba.

Épp ezért sokan inkább az egyedülléttől félnek jobban, és attól, hogy mindent újra kell kezdeniük. Valójában viszont ez ad igazán lehetőséget arra, hogy visszatalálj önmagadhoz; ahhoz a lányhoz, aki azelőtt voltál, hogy megismerted az exedet.

Sokan a kapcsolatukban elfeledkeznek erről a személyről, és a párjuk miatt egészen megváltoznak. Ez az a pont, amikor végre képes vagy ismét feltenni magadnak a kérdést: ki vagyok én, és mit akarok?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást