Életmód / Egészség

5 dolog, amit soha ne tegyél üres gyomorral

Kávé

Ne végezz intenzív edzést

Van egy olyan tévhit, ami szerint az éhgyomorra végzett testmozgás során több kalóriát égethetünk el. Ez azonban nem igaz, az üres gyomor ugyanis nem befolyásolja a kalóriaégetést. Sőt az izmaid nem fognak nőni és a testmozgás sem lesz hatásos, mivel a szervezeted nem kap energiát.

A fizikai aktivitás serkenti továbbá a gyomornedv termelődését, ezért különösen vigyázz, ha emésztési problémáid vannak, ez ugyanis káros az éhgyomornak. Ha mindenképp sportolni szeretnél éhgyomorra, intenzív testmozgás helyett inkább válassz egy aerob jellegűt.

Ne feküdj le aludni

Éhgyomorral lefeküdni nem kellemes érzés, arról nem is beszélve, hogy nem is egészséges. Az éhségérzet és az alacsony glükózszint nehezíti az elalvást, felszínes alvást és korai felébredést idéz elő.

Érdekesség továbbá, hogy az alváshiánnyal csak nő az éhségérzeted, ez pedig azt vonja maga után, hogy másnap többet fogunk enni, mivel előző este kihagytuk a vacsorát.

Természetesen a másik véglet, a túl bőséges vacsora sem tesz túl jót közvetlenül az elalvás előtt. A legjobb megoldás, ha tejtermékeket fogyasztasz este, ezek ugyanis magnéziumot és kalciumot tartalmaznak és biztosítják a jó alvást.

Oldalak: 1 2