Szerelem / Párkapcsolat

5 dolog, amit soha ne tegyél meg egy pasiért: akkor se, ha odáig vagy érte

Ha szerelmesek vagyunk, képesek vagyunk mindent megtenni a szeretett férfiért. Sokszor azonban érdemes lenne egy kicsit kívülről is megfigyelni a kapcsolatunkat, valóban helyesen cselekszünk? Előfordulhat, hogy bármilyen jó szándék vezérel bennünket, mégis rosszat teszünk a kapcsolatunknak. Vagy pont a párunknak vannak velünk szemben irreális elvárásai? Olvasd el cikkünket, és gondolkozz el azon, vajon mi az, amit valóban érdemes megtennünk a szerelmünkért!

Ne próbáld meg helyette megoldani a problémáit

Természetes, hogy mindenben támogatjuk a párunkat, de a problémáit nem akaszthatja a te válladra. Nem várhatja el, hogy minden baját magadra vedd és te keress rá megoldást.

Az ő életéről van szó, nem avatkozhatsz bele a munkahelyi ügyeibe vagy a családi perpatvarokba.

Ha úgy érzed, már nem bírod tovább, hiszen állandóan tőled várja a segítséget, hiába figyelmezteted, hogy vállalja a felelősséget és nézzen szembe a gondokkal, akkor talán jobb, ha inkább tovább állsz.

Ne adj neki méregdrága ajándékokat

Tudod, hogy a párod kedveli a minőséget és soha nem hordana bóvli kiegészítőket. Ez azonban egy idő után frusztrálhat, hiszen aggasztani fog, hogy mit adj neki ajándékba a születésnapjára, ha Te épp nem állsz túl jól anyagilag.

Olvastad már?  5 mondat, ami lassan és észrevétlenül mérgezi meg a párkapcsolatodat

Engedd el ezt a problémát, ha valóban szeret a párod, akkor nem fogja elvárni, hogy méregdrága dolgokkal lepd meg. Ugyanúgy örülni fog egy jelképes apróságnak is, meglátod!

Amennyiben nem így történik, akkor talán meg sem érdemel Téged.

Soha ne változtass a külsődön miatta

Érdemes néha kikérni a párod véleményét, vajon jól áll-e az adott ruha rajtad vagy mit szólna hozzá, ha mondjuk szőkére festetnéd a hajadat. Hallgasd meg, mit mond, de ne hagyd, hogy ő diktáljon és ő szabja meg, milyen legyen a külsőd.

Ha folyton azt erőlteti, járj miniszoknyában vagy vágasd rövidebbre a hajadat, akkor valószínűleg nem fogad el olyannak, amilyen vagy.

Ez pedig csak egyet jelenthet: nem a megfelelő ember mellett vagy.

Ne add fel érte a karrieredet, barátaidat

Sajnos sokan esnek abba a hibába, hogy a nagy szerelem miatt egyre kevesebb időt töltenek a barátaikkal és inkább az álmaikról is lemondanak azért, hogy a tökéletesnek hitt férfival legyenek.

Bármennyire is szereted a párodat, nem várhatja el, hogy teljesen elszigeteld magad és minden percét vele töltsd.

Olvastad már?  10 férfit kérdeztünk, miért léptek félre - 10 különböző okot mondtak

Nagyon fontos, hogy a párkapcsolatodon kívül is legyen életed, érezz motivációt a munkádban és néha kapcsolódj ki a barátaiddal.

Soha ne mondd neki: „Én megmondtam!”

Bármennyire szereted is a párodat, ha túl gyakran mondogatod ezt a mondatot, csak azt éred el, hogy hibásnak és gyengének fogja érezni magát. Ezzel csak saját magad igazát erősíted, a kapcsolatodnak pedig nem teszel jót.

Érthető, hogy csak jót akarsz neki és szeretnéd, hogy rád hallgasson, ez azonban sajnos az ellenkezőjeként is elsülhet.

Hagyd, hogy érezze, nem Te akarsz dominálni és hogy a saját életéről ő maga dönthet.