Párkapcsolat / Szerelem

5+1 dolog, amit ki nem állhatnak a férfiak egy nőben – Nem a külsőségekre gondolunk

5+1 dolog, amit ki nem állhatnak a férfiak egy nőben – Nem a külsőségekre gondolunk

Ha a párok többsége gyakrabban leülne egymással őszintén, türelmesen és részletesen megbeszélni, hogy mi irritálja őket a másik félben, bizony kevesebb kapcsolatban kerülne sor kenyértörésre. A nőknél ez nem is akkora probléma, ők szinte állandóan beszélnek és nem rejtik véka alá a véleményüket. Ellentétben a pasikkal, akik sokszor csak húzzák a szájukat, vagy még azt sem, és megtartják maguknak a véleményüket a „békesség érdekében”. Pedig bizony bőven akadnak dolgok, amelyeket ki nem állhatnak a férfiak a nőkkel kapcsolatban. Ha eltekintünk azoktól az evidens jellemvonásoktól, amelyekkel egy kibírhatatlan nő pokollá tudja tenni a pasik életét, bőven marad olyasmi, ami miatt a te párodnak is ráncok kerülnek a homlokára.

1. Mást mond, mást gondol

Olyan, mintha a nők nem mondanák ki, amire igazából gondolnak. A férfiakat dühíti a köntörfalazás, ők feketén-fehéren gondolkodnak és a tényeket várják el. Szerintük a legtöbb nő igényli, hogy kitalálják a gondolatait, és bizony a pasik nem olyanok, mint Mel Gibson a Mi kell a nőnek? című romantikus filmben. Az elmeolvasás trükkjét a pasik csak a Csillagok háborújában legitimizálják.

2. Sokat mártírkodik

A nők sokszor állítják be magukat áldozatnak, legyen szó házimunkáról, kerti teendőkről, főzésről vagy gyereknevelésről. Ha szükségük van segítségre, akkor is csak célozgatnak, szemrehányást tesznek és mártírkodnak, ahelyett, hogy konkrét segítséget kérnének. A férfi a szóból ért, és ha szereti a partnerét, ki fogja venni a részét az otthoni munkákból – főleg, ha konkrét és tervszerűen végrehajtható kéréssel állsz elő.

3. Csekkolja az online életét

Sok nő nem bírja ki, és titokban vagy nyíltan ellenőrzi a párja közösségi médiás szokásait. Minősíti a Facebook vagy Instagram posztjait, helyteleníti, hogy kikkel van online kapcsolatban, beleszól a kommentelési szokásaiba.

A férfi minden téren utálja a kontrollt, mert úgy érzi, hogy szabotálják a személyes szabadságát, amire amúgy is kényes.

4. Szex fegyverként

Túl sok olyan nő van, aki fegyverként használja fel a szexet a férfi ellen, akár büntetésként, akár azért, hogy valamit elérjen nála. Ez egy kicsinyes, gonosz és méltatlan játék, és hamar visszaüt arra, aki él ezzel. A szex nem lehet érzelmi zsarolási alap, mert az első pár alkalom után a pasik – jogosan – elveszítik a nagylelkűségüket, és a legrosszabb esetben máshol keresik azt, amit otthon nem kapnak meg.

5. Fukarkodás a dicsérettel

A férfiak szeretnek bókolni és komolyan is gondolják. Sok párterapeuta rámutatott már arra, hogy a pasik ugyanúgy igénylik a dicséretet, és bizony a hölgyek fukarkodnak vele. Sok nő evidenciának tartja, ha a párja kettesével veszi a karrierjében a lépcsőket, remek háromfogásos ebédet rittyent vagy helytáll a szülői munkaközösség tagjaként.

A férfiaknak kell a pozitív visszacsatolás, mert az motivációként hat rájuk.

+ 1. Szemrehányás az őszinteségért

Egy jól működő és őszinte kapcsolatban a férfiak becsületesek. Brutálisan őszintén megmondják, hogy nem kedvelik az anyósukat, nincs kedvük a reprezentálós kerti partihoz a szomszédokkal, vagy hogy az idegeikre megy a legújabb romantikus török szappanopera. Ez nem direkt durvaság, hanem kendőzetlen őszinteség, és inkább örülni kellene a valódi vélemény nyilvánításnak, semmint családi konfliktust generálni belőle.

Kép forrása: Tzido/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást