Háztartás / Otthon

5+1 dolog, amit hűvös helyen kéne tárolni – és nem szoktuk

5+1 dolog, amit hűvös helyen kéne tárolni – és nem szoktuk

A kedvenc parfümödet

A parfümök, különösen a márkásabb darabok nagyon szép üvegben vannak tárolva, így nehéz megállni, hogy ne a polcodon tárold, elvégre olyan klassz dísze lehet a hálószobádnak!

Azonban összességében sokkal jobban jársz, ha a lakásnak egy hűvösebb pontján tartod őket. Szakértők szerint ugyanis ha sok napfény éri a parfümöt, sőt, meleg van a szobában, annak hatására az illata is megváltozhat idővel.

Esetleg egy fiókba, vagy a fürdőszobában a polcodra tedd ki őket, így sokkal tovább marad szuper az illatuk.

A gyógyszereket

A filmekben sokan a fürdőszobában tárolják a gyógyszereket, egy kisebb szekrényben, de a legjobb megoldás, ha te inkább a spájzban tárolod őket.

Amikor ugyanis forró fürdőt veszel, a meleg és a pára a gyógyszerekre is hatással van; előbb-utóbb elkezdik lebontani a hatóanyagokat, amit te úgy fogsz megérezni, hogy sokkal kevésbé lesz hatása a gyógyszernek rád.

Azonban a kimondottan hideg sem tesz jót nekik, így próbáld inkább megtalálni a középutat.

A bőrből készült darabok

Az eredeti bőrkabát, cipő, táska nagyon jól néz ki, de ha szeretnéd, hogy ez sokáig így maradjon, a tisztítás mellett a tárolásra is nagy figyelmet kell fektetned.

A meleg és a napfény együttesen ugyanis a bőrből készült darabok legnagyobb ellensége. Hamarabb megrepedezik az anyag, a nap gyorsabban kiszívja, a párásabb helyen pedig ugyancsak romlik a minőségük. Ezért nem érdemes egyébként olyan műanyag zacskóba tenni őket a nyári szezonban, ami felfogja a párát.

A legjobb, ha száraz, hűvösebb helyet keresel nekik.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást