Ha most fogsz diétába, a szokásosnál is fontosabb, hogy olyan étrendet kövess, ami segít, hogy a fogyás mellett is kellő mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz juss, így az immunrendszered nem gyengül le. A mediterrán diétával kiegyensúlyozott és tartós fogyást érhetsz el, miközben koplalnod sem kell, és ez egészségedet sem veszélyezteted!
VIDEO A legerősebb csillagjegy párosok, akik tökéletes házastársak lesznek
1/5 Mi a mediterrán diéta?
A mediterrán diéta nem is annyira fogyókúra, mint inkább életmód váltás, ami egy aktívabb, egészségesebb élettel, jobb élettel, és ennél fogva jobb alakkal is jár együtt.
Alapját a mediterrán konyha adja, amely híresen finom, nehéz elképzelni, hogy egy olasz a hagyományos étrend mellett éhes maradna, a térség lakói mégsem félnek az elhízástól, hiszen inkább többször, de kisebb adagokban esznek, ételeik pedig egészségesek és frissek, omega3-ban és ásványi anyagokban gazdagok, tartósítószerekben, ízfokozókban és telített zsírsavakban viszont szegények.
A mediterrán diéta lényege nem a megvonás vagy a lemondás, hanem az, hogy az ételeket minőségi alapanyagokból készült fogásokra cseréld, és a szervezeted pontosan azt kapja, amire szüksége van.
Ha a belső egyensúlyod visszaáll, a fogyás is beindul majd.
A mediterrán diéta kulcsszavai a mértékletesség és a minőség. Egyél naponta ötször, de kisebb adagokat, és könnyű, friss ételeket.
A minőségi terjtermékek, a tengeri halak, a friss zöldségek és gyümölcsök elengedhetetlen részeit képezik a diétának, ahogyan a könnyű saláták is.
Egy palack olívaolaj sokáig kitart, és elég egy egészet keveset locsolnod belőle a salátádra, máris kiválthatod vele a sült krumplit.
A diéta nem tiltja az alkohol és az édesség fogyasztását sem, csak itt is törekedj a két kulcsszempontra: néhány kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé, vagy egy pohár minőségi bor még belefér az étrendedbe, és kiegyensúlyozott táplálkozás és rendszeres testmozgás mellett még jót is tehet.
Reggeli: Egy szelet teljes kiőrlésű pirítós, rukkola saláta friss koktélparadicsommal és olíva olajjal, egy pohár frissen facsart grapefruit lé, egy bögre zöld tea.
Tízórai: egy narancs.
Ebéd: grillezett tengeri hal párolt brokkolival, manulába forgatva.
Uzsonna: egy adag paradicsom friss mozzarellával és bazsalikom levelekkel.