Otthon / Dekor

Dobd fel a nappalid: mutatjuk, mennyit számít egy színes kanapé

Ha unalmasnak találod a nappalit vagy a szobád, nem feltétlenül kell abban gondolkodnod, hogy teljesen átfested és átrendezed. Néha egy kisebb változtatás is bőven elég ahhoz, hogy látványos eredményt érjünk el. Ha például beszerzel egy új, színes kanapét, az pontosan ilyen hatással járhat!

A bohém kék

A ’60-as, ’70-es évekbe repít vissza ez a csodaszép, élénk kanapé, ami még egy fehér szobát is képes vidámmá és különlegessé tenni. Semmi másra nincs hozzá szükség, csak egy stílusban passzoló dohányzóasztalra, és néhány különlegesebb díszpárnára – így máris belengi a teret a boho életérzés! A függönyöket szintén érdemes kék színből kiválasztanod, de ha minden egyéb részlet mégis inkább fehér, akkor még jobban érvényesül majd a kanapéd.

Egy minimalista nappaliba

A skandináv minimalizmus, a hygge életérzés, és a gyönyörködtető egyszerűség az elmúlt évek egyik legnagyobb trendje. Ha a lakásodat te is hasonlóan rendezted be, tehát főként a fehér, fekete, szürke árnyalatok dominálnak, és helyenként egy-két szín tűnik csak fel, akkor a nappali képét egy színes kanapéval érdemes feldobnod. Egy zöld darab látványos, de közben megőrzi az otthon melegét, nyugalmát.

Olvastad már?  A nappali berendezésének trükkjei – csak a lakberendezők ismerik

Válassz bátran!

Ha a szobát eddig a bordós, szürkés árnyalatok uralták, de szeretnéd néhány év után kicsit felrázni a hangulatát, akkor azt javasoljuk, ne óvatoskodj az új kanapé kiválasztásánál. Vegyél egy izgalmasabb darabot, például egy kék ülőbútort, ami kicsit megbontja az eddigi színeket. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni a nappalit, néhány mustársárga részlettel is kiegészítheted, akár a képen az asztali lámpák. Mi bármikor elnyújtóznánk egy ilyen szoba kanapéján!

Ha csak frissítenéd az eddigi színeket

A kék színekkel dolgozó szobába is bátran választhatsz kék kanapét, azonban érdemes eggyel frissebb, feltűnőbb színben kiválasztanod a bútort, mint amilyen a többi bútor, kiegészítő. A kékes árnyalatok remekül kombinálhatók az élénk sárgákkal az otthonos látványért, de egy-egy fukszia részlet – mint a képen a függöny – is feldobja az összképet anélkül, hogy elvonná a figyelmet a szoba ékéről, az ülőbútorról!

Ha nem tudsz egy szín mellett dönteni

Ha nem tudsz kiválasztani egyetlen színt a kanapénak, és van rá lehetőséged, bátran válassz több ülőbútort is a szobába. Egy barackos vagy tojáshéj árnyalatú, de akár fehér szobába is tökéletesen passzolnak majd az égkék, pisztácia, okkersárga és bordó darabok. Ha már a bútorok ennyire színesek, akkor érdemes a dekorációs elemeket is hasonlóan minta- és színgazdag darabokból összeállítanod.

Olvastad már?  Második nappali a teraszon - imádni fogjátok és a ház értékét is jócskán megdobja a praktikus helyiség

Friss és fiatalos

A rózsaszín az egyik legizgalmasabb, legfiatalosabb szín, amellyel gyorsan átalakíthatod a lakás összképét. Ha egy világos szobába korábban fehér, bézs, esetleg szürkés és barnás bútorokat választottál, akkor egy eper árnyalatú kanapéval azonnal látványos újítást érhetsz el. Már csak néhány díszpárnára lesz szükséged, amelyek mindenképpen legyenek színesek, és a geometriai minták, csíkozások is jól passzolnak egy ilyen ülőbútorhoz.

Egy igazi luxusdarab

Egy mélylila kanapé igazi luxushatású darab, amely különlegessé teheti a nappalit vagy a hálószobát. A márványos részletek, az aranyszínű díszítések, és a fényesre lakkozott, fából készült padló mellé tökéletesen passzol egy ilyen darab a nappaliban, míg egy igazán nőies, ekrü hálószobában is remekül mutathat egy hatalmas tükör, és egy hosszú, fehér szőnyeg társaságában.