Ha a táplálkozási szokásainkról van szó, vannak olyan dolgok, amelyekről ösztönösen is tudjuk, hogy jobb, ha vigyázunk velük, míg mások több figyelmet igényelnek. Bizonyos élelmiszereknél - mint például a kávénál - eleve számolunk azzal, hogy kiszáríthatnak, így több vizet érdemes fogyasztanunk melléjük, míg másoknál eszünkbe sem jut, hogy vajon miért érezzük magunkat még fokozott folyadékfogyasztás mellett is szomjasnak.
Az alternatív édesítőszereket tartalmazó termékek, például a cukormentes kekszek, fagyik és egyéb harapnivalók is dehidratálóak, ugyanis általában szorbitot tartalmaznak. Ez egy cukoralkohol, amely utánozza a cukor ízét anélkül, hogy megemelné a vércukorszintet. Bár ebből a szempontból előnyös, a túlzott fogyasztása - nagyjából napi 50 grammnál több - hasmenést okozhat. Mivel pedig a hasmenés hozzájárul a szervezet vízvesztéséhez, az ilyen finomságok fogyasztása szintén kiszáradáshoz vezethet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!