Otthon / Szórakozás

December 2: Vivien névnap – A Vivienek személyiségjegyei

December 2: Vivien névnap – A Vivienek személyiségjegyei

December második napján a Vivieneket köszöntjük sok szeretettel névnapjuk alkalmából! Hogy mit jelent a Vivien név és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek a viselői? Olvasd el cikkünket és kiderül!

Nevének eredete, jelentése

A Vivien a Viviána angol név alakváltozata.

Jelentése: a latin Vivianus nemzetségből származó, élő, élénk, élettel teli.

Rokonneve a Bibiána és a Vivianna. Becézhetjük őket Vivinek, Vivikének, Viának, Vivcsinek.

Híres Vivienek: Víg Vivien, kézilabdázó, Gonda Vivien, énekesnő, Oláh Vivien fittneszmodell, Menyhért Vivien szépségkirálynő, Bodnár Vivien, színésznő, Bánhídi Vivien, színésznő, modell és Hegyaljai Vivien, cselgáncsozó.

A Vivienek általános jellemzői

A Vivienek nyitottak a világra, alapvetően kíváncsi természetűek. Tele vannak tervekkel és hatalmas elánnal és lelkesedéssel vetik bele magukat ötleteik megvalósításába.

Szeretnek alkotni, vágynak arra, hogy elismerjék őket és olyan dolgokat hozzanak létre, amelyek miatt sokáig emlegethetik őket.

Emellett igen szeszélyesek és előfordul, hogy mégsem fejezik be azt, amibe belekezdtek, ugyanis időközben másfelé fordul az érdeklődésük.

Emiatt kissé szétszórtnak tarthatják őket. Nem bánnak túl jól a pénzzel, nem igazán tudnak spórolni, hiszen úgy vélik, egyszer élünk, és amit megkívánnak, azt azonnal meg is veszik maguknak.

Nehezen kötnek kompromisszumot, mindent azonnal akarnak. Nem szeretik, ha megmondják nekik, mit csináljanak, mindig a saját fejük után mennek. Tele vannak érzelemmel és szívesen segítenek másokon.

A Vivienek és az emberi kapcsolatok

A Vivienek már gyermekként is szerettek egyedül játszani, így felnőttként is egyből feltalálják magukat akkor is, ha egyedül kell lenniük. Viszonylag jól tűrik a magányt, szeretik az olyan magányos tevékenységeket, mint az olvasás, főzés vagy például a filmnézés.

Így legalább biztosan nem kell senkihez sem alkalmazkodniuk, azt ugyanis nagyon nehezen viselik. Ettől eltekintve természetesen szeretnek a barátaikkal is lenni.

Hű és jó barátok, ha ismerőseiknek segítségre van szükségük, azonnal ott vannak, hogy támogassák őket. Mindig meghallgatnak másokat, ugyanakkor ők maguk viszonylag nehezen nyílnak meg, csak azt engedik igazán közel magukhoz, akit tényleg megszerettek.

Vágynak a szabadságra, ezt pedig partnerüknek is el kell fogadniuk. Erős érzelmi kötelékeket képesek kialakítani, akit egyszer megszeretnek, azt biztosan nem könnyen engedik el.

A Vivienek és a munka

Ami a munkát illeti, a Vivienek igen céltudatosak. Az élteti őket, ha van előttük egy cél, amit el akarnak érni. Főnökük is becsüli őket, hiszen folyton tele vannak jobbnál jobb ötletekkel.

Kitartásban azonban még fejlődniük kell, ugyanis, ha azt látják, túl sok a nehézség előttük, akkor hajlamosak elkedvetlenedni, akár feladni.

Olyan munka való számukra, ahol megkapják a kellő szabadságot, nem korlátozzák őket, csak akkor érdemes vezető pozícióról álmodozniuk, ha már tényleg megvan a kellő tapasztalatuk, tudásuk a vezetéshez. Megtalálják számításaikat azokon a területeken, ahol alkotni lehet, kiváló művész, színész válhat belőlük.

Mivel a gyerekekkel szinte azonnal megtalálják a közös hangot, érdemes kipróbálniuk a bébiszitterkedést is. Szívesen dolgoznak irodában is, a lényeg, hogy legyen egy saját asztaluk, szobájuk, ahol körülvehetik magukat a saját dolgaikkal és nem zavarja őket semmi és senki.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást