Míg a finomított szénhidrátok a legtöbb diéta esetén kerülendők, addig a teljes kiőrlésű termékek értékes, mondhatni létfontosságú élelmiszereknek számítanak, főleg, ha a zabpehelyről van szó. Szinte minden étrendben helyet kaphat, ami nem is véletlen: számos módon elkészíthető úgy, hogy diétás finomság legyen belőle, például nagyszerű cukormentes zabkásák formájában.
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
1/5 Ezért használj teljes kiőrlésű zabpelyhet
Mivel a gyártás során a zabszem héját és csíráját is felhasználják, a teljes kiőrlésű zabpehely lényegesen nagyobb koncentrációban biztosítja a benne található létfontosságú tápanyagokat, mint a világos, zsenge zabpehely. A benne található B-vitaminok és nyomelemek, mint a vas, a cink, a foszfor és a magnézium rendkívül fontosak egy kiegyensúlyozott, alakbarát étrendben.
Ha rendszeresen fogyasztasz teljes kiőrlésű zabpelyhet, nagyobb valószínűséggel őrizheted meg az ideg- és mozgásszervi rendszered egészségét, serkentheted az anyagcserédet, és könnyebben tudod építeni az izmaidat. Magas rost- és fehérjetartalmának köszönhetően hosszabb ideig jóllakottnak érezheted magad. Mivel egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így kisebb eséllyel fogsz mindenféle finomságot megkívánni.
Az sem utolsó szempont, hogy a benne található cink és a biotin az erős haj és köröm fontos építőkövei. A bevitt antioxidánsokkal és esszenciális zsírsavakkal ráadásul rugalmasabbá teheted a bőrödet, és ellensúlyozhatod a természetes öregedési folyamatokat. Ha pedig vízzel feldolgozva zabkását készítesz belőle, máris kapsz egy rendkívül alacsony kalóriatartalmú és egészséges ételt - például egy cukormentes zabkását.