A csokis csoda – Pofonegyszerű csokiszuflé recept, amit neked is ismerned kell

A csokis csoda – Pofonegyszerű csokiszuflé recept, amit neked is ismerned kell

Címlap / Életmód / Receptek / A csokis csoda – Pofonegyszerű csokiszuflé recept, amit neked is ismerned kell

Nem vagy kifejezetten a konyha ördöge, de azért szívesen bezsebelnél pár elismerő tekinteteket a családodtól, a kedvesedtől, vagy a barátaidtól? Akkor ez a recept igazán jól fog jönni neked! A csokoládé szuflé ugyanis épp arról nevezetes, hogy végtelenül egyszerűen, rövid idő alatt elkészíthető, azonban mindemellett nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 250 g étcsoki (igazából bármilyen típusú, márkájú lehet)
  • 250 g margarin
  • 125 g liszt
  • 125 g kristálycukor
  • 4 egész tojás (egész= fehérje és sárgája)
  • 5 tojássárgája
  • muffin sütőforma 

Elkészítés:

Az étcsokit törd össze, és dobáld bele egy nagy tálba, amihez add hozzá a margarint. Melegítsd fel őket együtt (a legegyszerűbb, ha beteszed a tálat a mikróba körülbelül 3 percre)! Keverd össze a csokis masszát, és hagyd egy picit hűlni!

Egy másik tálban közben habverővel keverd össze a lisztet, a cukrot, és a tojást! A végeredmény egy folyékony tészta lesz. Miután jól elkeverted, öntsd hozzá a csokis masszás tál tartalmát, és ezt is keverd össze alaposan!

Ezután nem maradt más dolgod, mint hogy a kész tésztát öntsd bele a muffin formákba! Ez az adag körülbelül 12 csokiszuflé elkészítéséhez elegendő. Tedd be az előmelegített sütőbe a szuflékat, és körülbelül 240-270°C-n, 12-13 perc alatt süsd meg őket!

A dolog próbája egyébként az szokott lenni, hogy időben kell kivenni a művünket a sütőből, mert ha kicsit tovább hagyjuk bent, akkor a belseje is teljesen megsül (így pedig szuflé helyett muffinná változik). 

Épp ezért érdemes már nagyjából 10 perc eltelte után elkezdeni meredt tekintettel figyelni a szuflét, és inkább többször megtapogatni, hogy a kérge megsült-e már, mert ha igen, akkor egyből ki kell venni, és egy kicsit hűlni hagyni, majd nagy kedvvel elfogyasztani.

Mellé vaníliafagyi, esetleg szeder, vagy málna javasolt! Jó étvágyat!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!