Dekor / Otthon

Csodaszép tavaszi ajtókopogtatók – 10 inspiráló koszorú és dísz a virágos évszak jegyében

Csodaszép tavaszi ajtókopogtatók – 10 inspiráló koszorú és dísz a virágos évszak jegyében

Sajnos nincs annyi időm dekorálni, amennyit szeretnék szánni az otthonunk aktualizálására. Azonban nincs olyan évszak, szezon, hogy a bejárati ajtónkon ne legyen valamilyen kis apróság. Ez a fontos kis dísz minden belépőnek meghatározza az alaphangulatát, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy parlagon hagyjuk-e a kínálkozó felületet… Lássuk, az idei tavasz legszebb inspirációt!

Textil nyuszival

A tavasz menthetetlenül összekapcsolódott a húsvéti ünnepekkel, így aztán az ajtókopogtatókról sem hiányozhatnak a szezonális jelképek.

Egy-egy jelképes formával – mint amilyen a textilből varrt nyuszi is – bármikor feldobhatod a koszorúdat.

 

Húsvéti hangulatban

Egyszerre mókás és bájos ez a koszorú, ami ennek köszönhetően nem csak a bejárati ajtón, hanem még a gyerekszoba ajtaján is tökéletesen mutat.

Az alapját ágakból, természetesebb anyagokból is elkészítheted.

Ezután a közepére tenned kell egy nyusziformát, majd kisebb-nagyobb műanyag répákkal kell megbolondítanod az összhatást. Utóbbiakat persze akár fonalból, maradék anyagból, vagy gipszből is elkészítheted!

 

Vidéki stílus

A vintage és a vidéki stílusnak egyre nagyobb a rajongótábora, márpedig az ünnepi dekorációk mindig jó lehetőséget kínálnak arra, hogy ezekhez az irányzatokhoz nyúljunk.

Ha durvább, nyersebb anyagokkal dolgozol, és kevésbé szabályos formában készíted el a dekorációkat, akkor egész biztosan megfelelsz majd ennek a stílusnak!

 

Friss virágok

A vidéki hangulathoz óhatatlanul kapcsolódnak a növények is, így természetesen a friss, vágott virágok sem maradhatnak ki a sorból.

Bár kevésbé tartós megoldásnak bizonyulnak, csodaszép látványt nyújtanak, amikor felkerülnek az ajtóra – megéri velük kísérletezgetni.

 

Élővirágot tudatosan

Nem csak vágott virágot tehetsz az ajtódra, sokszor tartósabbak azok a növények, amik cserépben díszeleghetnek.

Azonban a pozsgásokat nagyon sokoldalúan felhasználhatod a dekorációk során, hiszen néhány hetet gond nélkül elvannak föld nélkül – az is elég, ha időnként párásítod a mohaalapjukat.

 

Táblácskával megbolondítva

Ha alap gyanánt egy egyszerű és letisztult koszorút választasz, akkor azt bármikor könnyedén feldobhatod és az alkalomhoz igazíthatod– ráadásul villámgyorsan.

Elég, ha beszerzel valamilyen szezonális kiegészítőt, mint amilyen pl. egy tavaszi aprócska tábla.

Ezt az évszak végén egy mozdulattal kicserélheted!

 

Természetes összkép

A természetesség jegyében készült koszorúk minden stílushoz passzolnak, de a tavaszhoz különösen jól illenek.

Ha egy kevésbé szorosan készült ágkoszorúba virágokat, leveleket tűzdelsz, majd az egészet hímes tojásokkal bolondítod meg, akkor garantáltan látványos ajtókopogtatót kapsz eredményül.

 

Egyedi formák

Ajtókopogtatók esetében nem lényeges, hogy ragaszkodj a szabályos formákhoz, nem kell tehát mindenképpen kör alakú alapot választanod.

A négyzet, téglalap, csepp, vagy éppen a szívforma is hihetetlenül látványos tud lenni, ráadásul utóbbit a hajlékony hajtásokból igazán könnyedén elkészítheted.

 

Kosárka újragondolva

A kiskosarak sűrűn szerepelnek a tavaszi dekorációk között, de csak kevesen gondolnak arra, hogy ezeket a látványos díszeket nem csak asztalra téve tudjuk felhasználni.

Akár koszorúalap gyanánt is megállják a helyüket, feltűnő és izgalmas dekoráció készülhet a segítségükkel.

 

Rusztikus tojásfészek

Akárcsak a kiskosár, úgy egy tojásformára emlékeztető fészek is nagyon praktikus ajtódekoráció tud lenni.

Elég egyszer elkészíteni, vagy megvenni az alapot, amit aztán mindig könnyen testre szabhatsz: ehhez nem kell mást, minthogy kicsit újragondolod a kiegészítőket.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást