Kikapcsolódás / Utazás

Csodás magyar nemzeti parkok, amiket ősszel érdemes felkeresni

Nemzeti park

Körös-Maros Nemzeti Park

Hazánk egyik első nemzeti parkjainak egyike, területe összesen 52.125 hektár, ebből 6.419 hektár fokozottan védett terület, 5.486 hektár pedig nemzetközi jelentőségű vadvíz, gazdag élővilággal.

Lakói között ott van Európa legnagyobb szárazföldi madara, a túzok, a nagy szikibagoly, a magyar tavaszi fésűsbagoly és a dobozi pikkelyes csiga, botanikai különlegességnek számít az ország legnagyobb vetővirág és őszi csillagvirág állománya, melyek még a jégkorszakból maradtak itt.

Mivel a vadvizek mellett a park jelentős része erdős terület, ezért az év bármely szakában különleges élményt kínáló természeti terület ősszel még színpompásabb látványt kínál.

Bükki Nemzeti Park

Átlagmagasságát tekintve a Bükk az ország legnagyobb hegysége, merész ormai, karsztos felszíne egész évben lenyűgöző látványt nyújt, ősszel azonban, amikor színesben pompáznak a levelek és az avar illata betölti az erdőt, különösen békés és romantikus lehet itt egy kirándulás.

A magaslatokon a sáncok, földvárak maradványai, várromok, máshol kolostorromok várják az erre kirándulókat, így nem csak a természet szépségeit csodálhatjátok meg erre járva, de remek célpontokat is találhattok egy-egy hosszabb vagy rövidebb túrához is.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást