Csináld magad mennyország – A legszuperebb modern gardróbok

Csináld magad mennyország – A legszuperebb modern gardróbok

Címlap / Otthon / Dekor / Csináld magad mennyország – A legszuperebb modern gardróbok

A szekrényeknél kicsit modernebb megoldások az úgynevezett nyitott gardróbok: így nem kell külön gardróbszoba, de mégis van egy kis rész a hálódban, ahol a ruháid megkapják a megérdemelt helyüket. Mutatunk néhány megoldást, amely alapján te is belevághatsz a gardróbépítésbe.

Faház

Tulajdonképpen egy fából készül, házikó formájú keret az alapja ennek a nyitott gardróbnak, amely egy részét be lehet polcozni.

Ha az alsó rész közepére építesz egy plusz keretet, akkor elég, ha a felső polc csak a gardrób szélességének feléig ér, így a hosszabb akasztós ruháknak is bőven lesz helye.

Kosarakkal, kisebb dobozokkal a fehérnemű és az ékszerek, kiegészítők tárolását is megoldhatod.

Praktikus és modern

Igazi letisztult, minimalista darab egy hasonló, fenyőből vagy más világos fából készült nyílt gardrób. A szekrény alapja valójában egy elől és hátul nyitott faláda, aminek a hátsó részére akár tükröt is szerelhetsz.

Egy ilyen gardróbban lesz helye a cipőidnek, és egy külön polc a hajtogatós ruháidnak is. Az akasztórúd belső részén elfér minden fellógatott ruha, míg az oldalán jut hely a táskáknak is.

Csak természetesen

Egy megtisztított, lelakkozott faág is tökéletes nyílt gardrób lehet, ha minden ruhádat akasztva tárolnád. A faágat a plafonról érdemes lelógatnod úgy, hogy fúrsz két kampót a falba, amire ráakaszthatod az ágat.

Ezután csak vállfákra lesz szükséged, hogy kialakítsd a rendszeredet. Egy lámpával meg is tudod világítani a ruhákat, hogy könnyebben tudj sötétben is keresgélni.

Bepolcozva

Egy nagyobb kerettel szépen bepolcozott nyitott gardróbrendszert tudsz kialakítani, ahol lesz helye az akasztós ruháknak, a cipőknek, a fehérneműknek és minden kiegészítőnek.

Ezt a típust csak akkor válaszd, ha elég nagy a szobád, ahová kerülne a szekrény, mert térigényesebb megoldásról van szó.

Újrahasznosítva

Igazán mutatós nyitott gardrób készülhet egy régi létrából, néhány faléc és egy farúd felhasználásával.

Ez a gardrób nagyszerű választás, ha igazi fiatalos, modern lakásod van, az újrahasznosítás szerelmeseinek pedig igazi kincs! Kosarakat és kisebb dobozokat akár az alsó polc alá is tehetsz, ha szükséged lenne még tárolóra.

Minimalista

Tulajdonképpen egy falap és néhány fémcső szükséges ahhoz, hogy egy hasonló gardróbot építs magadnak.

Egy ilyen nyitott szekrény megintcsak azoknak szuper választás, akik minden ruhájukat szeretik vállfán látni.

A csövek magasságát az alapján tudod kiválasztani, hogy mennyire hosszú ruhákat hordasz, így semminek nem kell majd a földre érnie.

Dobozolj!

A kedvenc fából készült gyümölcsös ládáink sok DIY projektben hasznosak, így miért is ne lehetne belőlük gardróbot ácsolni?

A ládákat olyan magasságban és szélességben kell egymásra illesztened, ahogy neked kényelmes, akár függőlegesen, akár fektetve, de a kettő kombinációjával is készülhet a nyitott szekrény.

Ha van néhány ruhád, amit mindenképpen fellógatva tárolnál, akkor hosszabb szárú akasztókat érdemes a szekrényed oldalára szerelned.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást