Életmód / Ezotéria

Mi a csillagjegyed? Ez számodra a tökéletes szobanövény!

Mérleg

Elegáns, visszafogott, gyönyörű és kecses: csak néhány tulajdonság, ami egyszerre jellemzi a Mérleg jegy szülötteit és a vitrolavirágot (Spathiphyllum) is. Éppen ezért ez a meseszép, fehér szirmokat bontó, elegáns zöld leveleivel pedig méltóságteljes hangulatot árasztó szobanövény jól fog passzolni a Mérleg otthonába.

 

Skorpió

A szenvedélyes Skorpiót gyakran tűzjegynek gondolják, pedig valójában a vízjegyek közé tartozik. Éppen ezért a pénzlevelű pilea (Pilea Peperomioides) tökéletes szobanövény a számára. A kedves kis zöldlevelűt barátság növénynek is szokták nevezni, ami még ideálisabbá teszi a lojalitásáról ismert Skorpió hegy szülöttei számára.

 

Nyilas

A könnyezőpálmákkal rokon Monstera adansonii angol nyelvterületen svájci sajt növényként is ismert, a becenevet pedig természetesen a levelein található lyukaknak köszönheti. Ez a nem mindennapi látványt nyújtó növény remekül illik az extrovertált és jó humorral megáldott Nyilasokhoz.

 

Bak

A Bakok függetlenek, önállóak és talpraesettek, akárcsak a sarjika vagy elevenszülő korallvirág (Kalanchoe daigremontiana) leveleinek szélén növő megannyi, aprócska kis új növény. A különleges cserepes jól illik ehhez a különleges csillagjegyhez is.

 

Vízöntő

Eredeti, különleges, megalkuvást nem tűrő és intelligens: ilyen a legtöbb Vízöntő, akiknek kiváló társa lesz egy hasonlóan szokatlan, érdekes külsejű növény, a borsóka vagy gyöngyfüzér (Senecio rowleyanus). Érdekes levelei hosszú hajtásokon nőnek, melyek akár az egy métert is elérhetik, méltó díszei lesznek így a Vízöntő otthonának.

Olvastad már?  Mennyire vagy hajlamos rossz párkapcsolatban maradni - csillagjegyed szerint?

 

Halak

Mi más passzolhatna jobban az érzékeny, kiismerhetetlen és meglepetésekkel teli Halakhoz, mint ez az igazán különleges virágokat hozó aranyhalvirág (Columnea gloriosa)? A kreatív és gazdag fantáziájú Halak imádni fogja ezt a ragyogó narancssárga virágot, amikor kinyílik a zöld, húsos levelek között.

 

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Oldalak: 1 2