Életmód / Ezotéria

5 csillagjegy-páros, akik vonzódnak egymáshoz, mégsem illenek össze

Az asztrológiai elemzések mindig jóval sokoldalúbbak, mint azt elsőre gondoljuk róluk. Különösen igaz ez a párkapcsolati jellemzésekre, hiszen a személyiségünket nem csupán a zodiákusunk, hanem az aszcendensünk, és a különböző bolygóállásaink is nagyban meghatározzák. A szerelem esetében például döntő tényező a Vénusz bolygó elhelyezkedése a születési képletünkben. Ennek ellenére is rengeteg elmond rólunk, a horoszkópunk alapján kikkel illünk össze, és kikkel nem tudunk jól együttműködni…

Bak – Nyilas

A Bakok szívét egyáltalán nem könnyű meghódítani, már csak közelebb kerülni sem éppen egyszerű hozzájuk – nincs is jobb kihívás egy tűzjegyű Nyilasnak!

Ő az, aki mindenáron meg akarja mutatni, hogy a lehetetlen nem létezik, és ez igazából imponál is a távolságtartó Baknak.

Még az is megeshet, hogy éveket húznak le egymás mellett, hiszen vonzódnak a másik megközelíthetetlen és megérthetetlen énjéhez.

Azonban hosszútávon ez a kapcsolat nem sok jóra vezet: a Nyilas idővel belátja, hogy a Bak alaptermészete így se, úgyse változik, a Bak pedig újra bezárkózik, ha azt veszi észre, hogy a Nyilas már nem teljes erőbedobással dolgozik a figyelméért és a szerelméért.

 

Vízöntő – Skorpió

Nagyon vonzódik egymáshoz ez a két ellentétes jegy, ugyanis mindketten erős, határozott személyiségek, akik kihívást látnak a másik meghódításában.

Mivel nem igazán hasonlítanak, inkább a vad szenvedély lehet az, ami összekovácsolja őket, ez azonban sajnos nem elegendő hosszútávon, főleg nem egy felnőtt kapcsolat fenntartásához.

Olvastad már?  Mi a napjegyed és a holdjegyed? Utóbbi fontosabb a személyiséged alakulásában, mint hinnéd!

A Vízöntőből időről időre feltör a szabadság iránti vágy, a világmegváltási kedv, eközben a Skorpió sokkal inkább a saját terveivel, célirányosan törődne.

Mindketten önfejűek és eltérően állnak az élet nagy kérdései elé, így aztán hiába is vonzódnak sokszor egymáshoz, a Vízöntő – Skorpió páros nem igazán tud viharmentesen együttműködni.

 

Kos – Rák

Különleges vonzalom él a két jegy között, ugyanakkor szinte mindig tiszavirág életű a köztük levő szerelem.

Egyszerűen teljesen eltérő ritmusban, felfogásban élik az életüket, és ezt a két végletet nem igazán lehet összeegyeztetni.

A Rák számára alapvető és fontos a család, a Kosok sokszor inkább a karrierjükre, céljaikra koncentrálnak.

Törtetőek és olyan dolgokat engednek meg maguknak, amiket a Rákok nemhogy elfogadni nem tudnak, egyenesen gyűlölnek.

Emiatt aztán a Kosok túlérzékenynek, gyengének tartják a Rákokat, akik viszont úgy érzik, nem tudnak lépést tartani társaikkal.

Innen már egyenes út vezet a féltékenységig, amit a Kosok nem bírnak elviselni és persze a Rákok sem tudnak sokáig megbarátkozni a számukra érzéketlennek ható Kosok mentalitásával.

 

Oroszlán – Szűz

Az ellentétek vonzzák egymást, és ez jó példa lehet egy Oroszlán – Szűz párosra.

Az azonban biztos, hogy ami rövidtávon előnyös, az évek múltán jóval inkább hátrányos tud lenni.

Olvastad már?  A csillagjegyed segíthet: vajon te mikor találod meg az Igazit?

Amint a jegyek kiismerik egymást és szembesülnek a kíváncsiságukat kielégítő tulajdonságokkal, már jóval inkább teherré válik ez a kapcsolat.

A Szűz jegyű fél nem tud azonosulni az Oroszlán pozitív, kicsit élvezethajhászó, figyelemre vágyó oldalával, miközben sokszor irigyli is partnere életfelfogását és hozzáállását, féltékeny a környezet felől érkező visszajelzésekre.

Az Oroszlánt viszont állandóan lehúzza a Szűz racionalitása, durva és sokszor kritikus énje – márpedig nincs is jobb módszer egy Oroszlán elüldözésére, mint a rendszeres becsmérlés.

 

Halak – Mérleg

Akár jó is kisülhet abból, ha két ennyire érzelmes jegy közelebb kerül egymáshoz – talán ezért is van az, hogy a Halak és a Mérleg a kezdetekben kellő mértékben vonzódik egymáshoz.

Gyorsan felfigyelnek a másikra, romantikus, érzelmes szálakat szövögetnek, és úgy tűnik, minden működőképes köztük.

Azonban ahogy tisztul a rózsaszín köd, a feleknek rá kell jönniük, hogy szörnyen nehezen tudják összehangolni a mindennapjaikat, különösen akkor kerülnek bajba, ha döntéseket kellene hozniuk.

Mivel egyikük sem éppen gyakorlatias, vagy éppen határozott, rendszeresek a konfliktusaik és folyton egy helyben totyorognak.

Ez rövid időn belül mindkettőjüket zavarni kezdi: ennek a párosnak az élete hosszútávon nem szól másról, mint vitákról, engesztelésekről, sértődésekből és békülésekből.