Életmód / Ezotéria

Ebből az 5 csillagjegyből válik a legrosszabb főnök

Ebből az 5 csillagjegyből válik a legrosszabb főnök

3/5 Skorpió

A Skorpió az egyik legkitartóbb jegy, amihez jó adag önhittség is társul. Ebből eredően kiváló főnök tud lenni, aki ráadásul nagyon jól motiválja hozzáállásával a beosztottjait. Akkor mégis hogy kerülhetett a felsorolásunkba?

Nos, úgy, hogy saját lendületét maximálisan elvárja beosztottjaitól, ami sajnálatos módon nem igazán követhető, főleg nem hosszútávon.

Nem igazán érdekli, ha fáradtságba, depresszióba hajszolja az alkalmazottait, ő csak a célt tartja szem előtt. Ehhez járul az is, hogy iszonyúan jó emberismerő, úgyhogy „szükség esetén” ott tudja bántani a beosztottakat, ahol a legjobban fáj nekik.

Eléri, hogy rettegjenek tőle, nem csak a hozzáállása végett, hanem azért is, mert bántóan kritikus személyiség, aki egyáltalán nem tart attól, hogy nyilvánosan megalázzon másokat.

4/5 Bak

A Bak is valódi hajcsár tud lenni, pontosan azért, amiért a korábban felsorolt jegyek: egyszerűen maximalista. Azonban nem csak ez a hátrányos tulajdonsága főnökként, hanem az is, hogy végtelenül pesszimista tud lenni.

Vezetőként neki kellene bátorítania, támogatnia a csapatát, ehelyett először tombol, mérgelődik, másokat hibáztat, aztán próbál csak megoldást találni.

Nagyon nehezen adja ki a kezei közül az irányítást, ami részben jó a beosztottaknak – legalábbis akkor, ha nem akarnak előrébb jutni, dicséretet kapni, de szívesen viselik, ha valaki egész nap pesszimista gondolatokat hajtogat.

Sokszor nehéz kitalálni, mit akar, mit vár el az alkalmazottaitól, mert nem mutatja ki az érzéseit – csak amikor azok már robbanásig feszültek benne.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást