Életmód / Ezotéria

Ez a 6 csillagjegy gyakran nem mond igazat

Nos, az igazság az, hogy mindannyian hazudunk: annak érdekében, hogy elkerüljünk egy sértődést, valamilyen komolyabb problémát, hogy mások szemében szebbnek, jobbnak tűnjünk, vagy csak azért, hogy tekintélyt vívjunk ki magunknak. Vannak, akik szinte függnek a hazugságaiktól, mert egyszer belemerültek, és azóta képtelenek kijönni az általuk megalkotott világból.

Bár a hazugság mindannyiunk életében jelen van, nem egyforma mértékben és nem is ugyanakkora súllyal hazudunk. Akadnak olyanok, akik személyiségükből adódóan többet és nagyobbat hazudnak, mint mások – és erre bizony a csillagjegyünk is rátesz egy lapáttal!

Ikrek

Az Ikrek már egészen más szándékkal és más okból hazudnak, mint a Skorpiók. Ők sokszor észre sem veszik, hogy nem az igazat mondják, mert annyira beleélik magukat a történetekbe és annyira szeretik kiszínezni azokat, hogy úgy érzik, egy kis füllentés csak még élvezetesebbé teszi a sztorit.

Az emberek nehezen is haragudnak meg rájuk, mert nagyon kedves, szórakoztató jegyek, és szinte a személyiségük részét képezik ezek a kisebb ferdítések – amiket egyébként csak kivételes esetekben cserélnek valódi hazugságokra. 

Halak

A Halak igazi álmodozók, érzékeny művészlelkek, akik valóban az érzelmek síkján mozognak otthonosan – valószínű éppen ezért van az, hogy képesek úgy hazudni, mint a vízfolyás.

Nem igazán foglalkoznak az eszközzel, mert az érzelmeik elborítják őket, és csak arra koncentrálnak, hogy megszerezzék amit (akit) akarnak.

Az ő szemükben éppen azért megbocsátható bűn a hazugság, mert tudni vélik, hogy a manipuláció mögött a boldogságkeresés lakozik. Mivel intuitív személyiségek, remekül ráéreznek, kinek, mikor, hogyan és mit kell mondaniuk, hazudniuk.
 

Vízöntő

Trükkösek a Vízöntők, mert sokszor annak érdekében hazudnak, hogy megtartsák maguk körül a békét.

Gyakran fordulnak hozzájuk az emberek segítségért és sokszor náluk futnak össze a szálak, ám mivel a Vízöntők alapvetően becsületesek, nem igazán akarnak a háttérben „keverni” – inkább mindenkinek azt mondják, amit az emberek hallani akarnak.

Azonban a saját céljaik érdekében mindent bevetnek, és könnyen manipulálnak másokat, bár nem feltétlenül hazudnak ekkora sem, inkább csak torz tükröt tartanak, és azzal ferdítik el a valóságot. 
 

Skorpió

A Skorpiók nagyon könnyen manipulálnak másokat, ám nem csak azért, mert a legtöbb emberen tökéletesen átlátnak, hanem mert szemrebbenés nélkül képesek hazudni.

Mintha maguk is elhinnék, amit mondanak: csak a várható végeredményt tartják szem előtt, ezért nem zavarja őket, ha az odavezető út hazugsággal van kikövezve.

Bár alapvetően becsületes jegynek mondhatóak, nem válogatnak az eszközökben, ha arról van szó, hogy elérjék az általuk kitűzött célokat. 

Olvastad már?  Ennyi ideig tart a megbocsátás a csillagjegyeknek - A Skorpiók bosszút állnak, a Rákokat viszont könnyű kiengesztelni

Mérleg

A Mérlegeket szinte mindenki szereti, hiszen nagyon bájosak, kedvesek és első ránézésre úgy tűnik, mindenkinek jót akarnak. Ám pont azért tudnak kiválóan hazudni, mert mindenki ezeket a tulajdonságokat feltételezi róluk – meg sem kérdőjelezzük a szavaikat, pedig bizony kellene.

A magyarázat a harmónia-mániájukban keresendő: még saját maguk is elhiszik, amit mondanak, csak ne bomoljon meg életükben a vágyott összhang.

Nem szeretnek és nem is igazán tudnak felelősséget vállalni, szeretik azt áthárítani másokra, márpedig ez csak akkor lehetséges, ha rendszeresen kivágják magukat az adott szituációból. 
 

Rák

A Rákok, a Mérlegekhez és a Halakhoz hasonlóan remekelnek az érzelmi manipulációban – nem is csoda, hiszen ők is rendkívül érzelmes lények. Ám éppen azért, mert alapvetően jót akarnak, a hazugságaik sokszor ártalmatlanok.

Gyakran azért nem mondanak igazat, vagy azért hallgatják el azt, mert még saját maguk sem tudják, mit szeretnének.

Emiatt sokszor azután rukkolnak elő a valósággal, amikor már tisztán látnak és kész tények elé tudnak állítani másokat. Arra nem igazán gondolnak, hogy ez idő alatt mennyire áltatják és csapják be a többieket…

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást