Egy gyakorlott mester munkájával persze semmi nem ér fel, de van úgy, hogy az anyagok beszerzése mellett a szakember díja már nem fér bele a keretbe. A konyhacsempe lecseréléséhez talán nem érdemes egyedül hozzáfognod, ha korábban még egy csavart sem tekertél be, de ha legalább alapszintű barkácsismereteid vannak, akkor magad is megpróbálkozhatsz az új csempe felrakásával. Mutatjuk, hogyan!
1/5 Előkészületek
A konyhapult mögötti csempe általában nem nagy felületet takar, ezért a munka sem lesz hatalmas, de azért szánj rá elég időt. Fontos, hogy a felületet megfelelően előkészítsd: az esetleges repedéseket, mélyedéseket egyengesd ki javítóhabarccsal, és egy vízszintmérővel bizonyosodj meg róla, hogy a felület teljesen sík.
Ha nem tökéletes a fal felülete, a csempén nagyobb lesz a feszültség, hamarabb megrepedezik, elpattan, de akár le is eshet. Számíts arra, hogy a habarcs száradási ideje körülbelül 12 óra.
A csempézés megkezdése előtt szerezd be a szükséges eszközöket is: alapozó, csemperagasztó és csempekereszt, valamint mérőszalag, ecset, faléc, fúrógép, fogazott simítólemez, a már említett vízmérték, és vödör a ragasztó kikeveréséhez mindenképpen kelleni fog, de egy pormaszk sem árt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!