Hogyan néz ki egy családanya elsősegélydoboza – Semmi sem hiányzik?

Hogyan néz ki egy családanya elsősegélydoboza – Semmi sem hiányzik?

Címlap / Életmód / Egészség / Hogyan néz ki egy családanya elsősegélydoboza – Semmi sem hiányzik?

Gumikesztyű, olló

Ahhoz, hogy higiénikusan elláthass egy sérülést, nem elég az alapos kézmosás! Fontos, hogy legyen kéznél egy steril kesztyű, így amikor kibontod a csomagolásokat, kötszert és egyebeket, véletlenül se jusson baktérium vagy egyéb kórokozó a sebbe. Ilyen célból egyébként fontos, hogy legyen a dobozban egy olló is, amivel gyorsan, érintkezés nélkül tudod kibontani a szükséges termékeket.

Sebápoló

Az egyik, ha nem a legfontosabb kelléke az elsősegélydoboznak a sebtisztítószer! Bármilyen háztartási sérülésről (például: kis vágás, égési seb) van szó, a seb alapos kimosása az első dolgunk, ez elhagyhatatlan lépés, hogy megelőzzük a fertőzések kialakulását. A jód és az alkohol habár hatékony, mégis irritációt okozhat, ezért fontos egy kíméletes sebápolószert találnod.

Erre nyújt hatékony segítséget a Béres PrimoMed sebápoló spray, ami elsősegély a sebápolásban. Jód- és alkoholmentes, valamint hipoallergén tulajdonságainak köszönhetően semmiféle irritációt nem okoz, így még kisbabák körében is alkalmazható, akár újszülöttkortól.

Apró vágástól a forrázásokig mindenre használható, hidratál, elősegíti a gyógyulási folyamatokat, és közben megszabadít minden idegen részecskétől. Sőt, gátolja a biofilm kialakulását, valamint rovarcsípésekre és pattanásos, mitesszeres bőrre is használható. Ennek mindenképpen ott a helye a házi elsősegélydobozban.

Béres Primomed Sebfertőtlenítő
Béres PrimoMed sebápoló

Kötszer, steril mull-lap

Amikor nagyobb sebet vagy mélyebb vágást kell ellátni, elengedhetetlen, hogy legyen kéznél egy kötszer, vagy még jobb, ha steril mull-lap van a dobozban. Leginkább a 10×10 cm-es változatból érdemes bevásárolni, mert fontos, hogy a seb méreténél ne legyen sokkal nagyobb az adott kötszer sem. Ezeknél fontos szempont, hogy levegőzzenek, de közben hatékonyan felszívják a nedvességet!i

Kötszer és olló
istockphoto

Sebtapaszok

Persze van, hogy csak kisebb sérüléseket kell ellátni, és ilyenkor a ragtapasz is bőven elég (reméljük, hogy leginkább csak ilyen típusú sebek ellátásával lesz dolgod). Ezek elengedhetetlen részét képezik a házi dobozodnak, lehetőleg kisebb és nagyobb méretben egyaránt tegyél bele. Érdemes arra is figyelni, hogy vízálló változatot is beszerezz, különösen a nyári időszakra.

Különböző sebtapaszok otthonra
Dena Hurlebaus/istockphoto.com

Háromszögletű kendő

Mivel balesetek a legváratlanabb helyzetekben történhetnek, azt javasolják, hogy mindenre készülj fel, és tarts egy végtagrögzítésre  is használható háromszögletű kendőt az elsősegélydobozban. Ideális lehet, a lényeg, hogy a karsérülések esetén kéznél legyen!

A Béres PrimoMed sebápoló spray gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást