Szórakozás / Otthon

Ne csak a klasszikusokat nézd: 7 karácsonyi film az elmúlt 5 évből, amit látnod kell

Ha karácsonyi filmekről beszélünk, mindenkinek a klasszikusok ugranak be, Kevinnel és a betőrökkel, a Grinccsel vagy a Griswold-családdal. Pedig az elmúlt 5 évben is rengeteg ünnepi témájú film készült! Utánajártunk, és elhoztunk hetet, amit neked is látnod kell idén karácsonykor, ha egy kis változatosságra vágysz.

Karácsonyi lovag

Idén, alig pár hete jött ki a Netflix újdonsága, ami egy igazán jópofa romantikus történet lett. A főszereplőnk, Brooke egy iskolai tanárnő, aki már szinte le is mondott a szerelemről, miután exe összetörte szívét.

Amikor azonban unokahúgával sétál a karácsonyi vásárban, összetalálkozik egy furcsa szerzettel: egy férfivel, aki lovagi jelmezben sétál, és láthatóan meg van zavarodva.

Ő Sir Cole, egy középkori lovag, aki egy boszorkány varázslata miatt került napjaink Amerikájába, hogy teljesítsen egy küldetést, amiről egyébként fogalma sincs, hogy mi lehet. Brooke befogadja a jóképű idegent, akihez pár nap leforgása alatt nagyon közel kerül. De vajon van esélyük a szerelemre?

 

Karácsonyi Krónikák

Kurt Russel főszereplésével érkezett meg tavaly ez a vígjáték, amit az egész család imádni fog! Kate még hisz a varázslatokban, de bátyja, a tinédzser korú Teddy már kevésbé foglalkozik ilyen dolgokkal, pláne, mióta édesapjuk meghalt.

Ezért amikor a kislány közli vele, hogy van egy felvétele a Télapóról, a srác persze nem hisz neki. Egészen addig, míg az éjszaka közepén fel nem ébrednek egy furcsa zajra, és meglátják a Mikulás szánját, a repülő rénszarvasokkal. Felosonnak rá, ezzel pedig hatalmas kalamajkát okoznak, így együtt kell megmenteniük a karácsonyt!

 

Rossz anyák karácsonya

A Rossz anyák folytatása épp a karácsonyi szezonra helyezte a hangsúlyt, hogy bemutassák, ami a szeretet ünnepe, és mindenki kedvenc időszaka, egy édesanyának mennyi plusz munkával jár – amit éppenséggel sokan észre sem vesznek.

Mila Kunisék ezúttal is hozták a formájukat, a poénos helyzetek és a jó viccek garantáltak, az pedig biztos, hogy többször is magadra fogsz ismerni bennük.

Ha valódi kikapcsolódásra és nevetésre vágysz, ez a film segít, hogy másfél órára hátra dőlhess.

 

Hivatali karácsony

Ha viszont olyan filmet néznél, aminek karácsonyi hangulata van, de nem a klasszikus témákat dolgozza fel, nézd meg ezt a filmet! A Hivatali karácsony ugyanis a bulizásra és az abszurd helyzetekre fókuszál.

Olvastad már?  Sorozatbeli és filmes gonoszok, akikért valamiért mégis rajongunk

A történet egy cég dolgozóiról szól, akik az ünnepi szezon közeledtével számítanak az év végi bónuszra; ám amikor felbukkan újonnan kinevezett főnökük, minden megdőlni látszik.

Már csak abban reménykednek, hogy a céges karácsonyi partin sikerül megcsípniük egy új ügyfelet, de a rengeteg félreértés és baki miatt ez cseppet sem lesz könnyű meló.

 

Káosz karácsonyra

Ha karácsony, akkor együtt a család, de mind tudjuk, hogy ez nem mindig mentes a konfliktusoktól. Ez alól Cooperék sem kivételek: míg a családanya tökéletes ünnepi szezonról álmodik, addig a rokonok nem könnyítik meg a helyzetet.

Ott van Eleanor, akinek nem sikerül megtalálnia a tökéletes pasit, ezért egy vadidegen srácot kér meg, hogy játssza el a vőlegényét. Aztán megérkezik Hank, aki egyedülálló apaként próbál helytállni, de a kissé szenilis nagynéni és egy váratlanul meghívott pincérnő is feltűnik a színen.

A szereposztás igazán parádés, hiszen többek között John Goodman és Diane Keaton is főszerepet alakítanak.

 

A Grincs

Nem, most nem a Jim Carrey-féle Grincs filmre gondolunk, hanem a 2018-as változata, ami animációs film formájában jelent meg. Így még a gyerekek is imádni fogják!

A klasszikus, jól bevált történetet már ismerjük: adott Grincs, aki gyűlöli a karácsonyt, meg úgy alapjáraton az embereket is, ezért Kobak hegy barlangjában tengeti életét, hűséges kutyája társaságában.

Amikor Kifalva lakói bejelentik, hogy ezúttal háromszor nagyobb karácsonyt szerveznek, Grincs nem nézi tétlenül a helyzetet, és úgy dönt, ellopja a karácsonyt. Csak éppen Cindy-Lou Ki, a barátságos kislány közbelépésével nem számol.

 

A diótörő és a négy birodalom

A diótörő nélkül már nem is lenne teljes a karácsony, de a tavalyi változatot láttad már? A történet szerint Clara még néhai édesanyjától kapott ajándékul egy dobozt, aminek hiányzik a kulcsa.

A kislány ezt akarja megtalálni, és amikor egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított tárgyhoz, az rögvest egy párhuzamos világba kerül át. Itt találkozik Clara egy Philip nevű katonával, egerekből álló hadsereggel és három birodalom kormányzójával.

Azonban nekik a negyedik birodalomra kell átjutniuk, hogy visszaszerezzék a kulcsot, és harmóniát teremtsenek.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást