Ezek a copfok lesznek a legdivatosabbak idén ősszel

Ezek a copfok lesznek a legdivatosabbak idén ősszel

Címlap / Stílus / Haj / Ezek a copfok lesznek a legdivatosabbak idén ősszel

A koronavírus-járvány miatt az ember hozzászokott ahhoz, hogy a hajával nem sokat törődik. A heti egy mosás azért lehetetlenné teszi, hogy szép legyen a sörény, a boltos pedig már úgyis megszokta, hogy úgy nézünk ki, mint akiket a kutya szájából rángattak ki. Persze nem mindenkinél ilyen szélsőséges a helyzet, de az biztos, hogy még a home office-ban befásult lányok is örülni fognak annak, hogy idén ősszel bizony a copf a divat – méghozzá a következő variációkban.

A pomponlány

De nem is akármilyen időből: az 1960-as évek amerikai pomponlányaira gondolunk. Ők a fejük tetején hordták a copfjukat, és begöndörítették az alját. Kislányos, mégis kicsit kacér viselet, és gyakorlatilag bármilyen stílushoz, bármilyen eseményre tökéletesen megfelel. Mindegy, hogy a sarki boltba ugrasz le, vagy állásinterjúra mész, bevetheted. Ha szeretnél rátenni még egy lapáttal, akkor masnit is köthetsz a hajadba.

 

 

A copf és a fonás szerelemgyereke

Ha sportolsz, ennél a hajviseletnél nincs a világon praktikusabb: egész egyszerűen csinálj egy copfot a fejed tetejére, majd fond be, és a végét rögzítsd egy gumival! Ha lazább stílust szeretnél, akkor már egy kicsit romantikusabb az összhatás. Ekkor nem is kell olyan szorosan összefogni a hajadat, hagyhatsz itt-ott tincset szabadon lógni. Ha viszont edzésre készülsz, esetleg a minimál, letisztultabb vonalat képviseled, akkor vedd elő a hajlakkot és a hajzselét, és minél szorosabban fogd össze a copfodat!

 

 

Az alul összefogott copf

Igazi elegáns, letisztult, profi hatást kelt az alul összefogott copf, mindegy, hogy középen választod el a hajadat hozzá, vagy oldalt. A lényeg az, hogy ne bukkanjon elő belőle kósza hajszál. Mindent simíts le annyira, amennyire csak tudsz, és a hajadat is húzd ki egyenesítővel, különben teljesen más hatást érsz majd el, mint amilyet szeretnél. Ilyenkokr leginkább úgy fogsz kinézni, mint egy 18. századi férfi, ha bongyor vagy göndör marad a hajad, akár egy kicsit is. A hajlakk lesz a legjobb barátod. Ha mégis a kócos mellett tennéd le a voksodat, figyelj oda, hogy mindenhol megfelelően kócold magad, és ne úgy nézz ki, mint aki reggel csak összegumizta a haját felkelés után.

 

 

A kislányos két copf

A Spice Girls Babyspice-ja jön vissza a divatba, legalább is ami a hajviseletet illeti. Mind a két copf, mind a két félcopf nagy divat idén. Ősszel ezt ki is használhatod akár az iskolában, akár a munkahelyen – de még egy randin is ellőheted, ha a vírushelyzet éppen engedi. Minél hosszabb hajad van, ehhez a frizurához annál jobb. Már ha a félcopfról beszélünk, a két copf ugyanis rövid hajon is elképesztően cuki lehet. A hatás most mindenképpen kislányos, ne próbáld meg felnőttesen hordani! Pontosan az a lényege az egésznek, hogy minél aranyosabb legyél a hajviselettel!

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást