VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Hozzávalók
– 3 kiskanál só
– 225 g teljes kiőrlésű fusilli (vagy egyéb makaróni)
– 2 evőkanál olíva olaj
– 2 gyenge cukkini, feldarabolva
– 5 mogyoróhagyma
– ¼ pohár fenyőmag
– 1 citrom héja csíkokban lehúzva
– egy csipetnyi pirospaprika
– 340 g csirkemell, csont és bőr nélkül, feldarabolva
– 5 nagy bazsalikomlevél, felaprítva
– ¼ pohár parmezán
Elkészítés
Egy nagy fazékban forralj vizet, adj hozzá 2 kiskanál sót, majd a fussilit. Főzd „al dentére”.
Egy széles serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olíva olajat, add hozzá a cukkinit, a mogyoróhagymákat, a fenyőmagokat, a pirospaprikát, fél kiskanál sót. Gyakran forgasd meg, pirítsd amíg a cukkini szépen megpirul és puha lesz – körülbelül 5 perc.
A cukkinit helyezd tálaló edénybe, add hozzá az apróra vagdalt citromhéj felét, majd csavard rá egy fél citrom levét.
Közepes lángon, a megmaradt olíva olajban forgasd meg a csirkemellet, add hozzá a maradék citromhéjat és sót, majd pirítsd körülbelül 7 percig.
Szűrd le a fusillit, tedd félre a főzővíz negyedét. A vízbe tedd bele a fusillit és a zukkinit és főzd 1-2 percig. Helyezd az egészet egy tálba, díszítsd bazsalikommal és szórd meg parmezánnal.
Jó étvágyat kívánunk!