Életmód / Család

Milyen színű a cicád? Ezt tartja róla a babona!

Milyen színű a cicád? Ezt tartja róla a babona!

Fekete

A fekete macskákat a legtöbben egy boszorkány seprűjén ücsörögve képzelik el. Sötét színük miatt sajnos például egy elárvult fekete cicának kevesebb esélye van az örökbefogadásra, pedig a fekete bunda szerelmesei állítják: ez a legelőkelőbb, legpompásabb macskaszín.

A hiedelem szerint a fekete macskák természete is ennek felel meg: öntörvényű, kíváncsi természetű cicák ezek, akik bárkit képesek a bűvkörükbe ejteni, ők maguk azonban mindig megőriznek egy csipet titokzatosságot, és nem adják ki teljesen magukat.

Fehér

A hófehér cicák viszonylag ritkák, éppen ezért különlegesnek tartják őket, és sok babona szerint a fekete macskákhoz hasonló mágikus erejük van. A feketékkel ellentétben azonban, a hiedelem szerint a fehér macskák kissé esendőbbek, ahogyan a bundájuk kényes, úgy az a természetük is.

Megválogatják, mit esznek, kivel állnak szóba, és hol hajtják álomra a fejüket. Igazi kis primadonnák és aranyifjúk ezek, akik bizonyos esetekben a betegségekre is hajlamosabbak lehetnek. Nem egyszerű meghódítani őket, de akit megszeretnek, azt varázslatosan közel engedik magukhoz.

Cirmos

A cirmos házicicák talán a leggyakoribbak, de ettől még nagyon is különlegesek. Jellemző rájuk valami általános bölcsesség, csendes belenyugvás. Általában nyugodt, békés természetű cicák, akik szeretik az ember közelségét, de önmagukban is jól elboldogulnak.

Nem szeleburdik, mintha már mindent tudnának az élet nagy titkairól, és csak csendesen figyelnek, míg te keresed a válaszokat. Általában mindenkivel barátságosak, és nagyon szeretik a hasukat, de az ételek tekintetében válogatósak lehetnek.

Vörös

A szólás szerint a vörös cicák veszélyesek, néha egyenesen gonoszak. Ez természetesen nem igaz, és valószínűleg csak arra a népi megfigyelésre vezethető vissza, hogy a vörös cicák természetében van valami ravaszság, furmányos, minden lében kanál macskák ezek, akik szeretnek a dolgok sűrűjében lenni.

Mivel minden érdekli őket, nehéz megnyerni a figyelmüket, de amikor egy kis szunyókálásra vágynak, rögtön a gazdi közelében teremnek, hiszen a kalandok után imádják a jóleső biztonság meleg érzését.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást