Miklós kapott egy pár chili palántát ajándékba, virágzó manufaktúra született belőle

Miklós kapott egy pár chili palántát ajándékba, virágzó manufaktúra született belőle

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Miklós kapott egy pár chili palántát ajándékba, virágzó manufaktúra született belőle

Az életben számos példát láthattunk már arra, hogy a legjobb dolgok váratlanul történnek velünk. Valahogy így indult a Rózsa Manufaktúra története is.

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

Rózsa Miklós kapott ajándékba egy pár chili palántát, amely aztán annyira elnyerte a tetszését, hogy hamarosan azon kapta magát, ő maga is termeszti már a chilit, sőt fel is dolgozta. Mostanra pedig már a különféle egyedi, nagyszerű ízvilágú, minőségi chilis termékekben bővelkedő Rózsa Manufaktúra büszke tulajdonosa.

Honnan ered a chili iránti szereteted?

Szerintem sokan hasonlóképpen szeretik meg a chilit. Valahol hozzájutnak, megkóstolják, majd a beteljesedést az hozhatja el, amikor a saját pár bokrodat nevelgeted és róluk csemegézel. Hát így lehet rákapni erre a csodás dologra.

Mi adta az ötletet annak idején a vállalkozásotok létrehozásához?

Annyira megszerettem őket, szépségüknél is fogva, hogy egyszer csak azt vettem észre, hogy már az egész kertet beültettem velük. De hova tegyem a sok termést? Daráltuk, főztük, szépen elraktuk és annyi volt, hogy sokat elosztogattunk belőle. Aztán jöttek a telefonok. Szeretnénk még! 

És akkor jött az ötlet, hogy talán egy kis zsebpénzt is lehet belőle csinálni. Aztán majdnem kivágtak otthonról, mert a küszöbre is chilit ültettem már. Így kerestünk egy földet Isaszegen, és elkezdtük a termelést.

Fotó: facebook.com/rozsamanufaktura

Mennyire jelentett kihívást, hogy az alapanyagaitok nagy részét ti magatok termesszétek meg?

Az alapanyagok és a szabadtéri növények termesztése nagy gondot igényel. A chili mellett szilvát és ribizlit is termesztünk. Termékeinkben nagy mennyiségben használjuk őket. A kórokozókat, betegségeket figyelni kell egyfolytában, és elhárítani, mert a termést pillanatok alatt tönkre tudják tenni. Mellette a földmunkák és az optimális vízellátás is nagyon fontos dolog. Így összeségében egy komplex, kimerítő munka, viszont a szépsége kárpótol érte.

Fotó: facebook.com/rozsamanufaktura

Ti hogyan, milyen ételekhez fogyasztjátok a legszívesebben a chilit?

Hát igen, az élvezeti része! Szinte minden ételbe tudom ajánlani a chilis termékeink fogyasztását (a gyümölcsleves kizáró ok). A kedvenceim közé tartozik a Füstös chiliszószunk túrós tésztára, a tejfölbe habarva, sült szalonnával, rögtön robban a szádban és tűzijáték! Szabolcsi töltött káposztához szintén maradandó élményt okoz (8 napon túli). 

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!