Az avokádót egyaránt hasznosítják gyümölcsként és zöldségként is, tele van fehérjével, vitaminokkal és egészséges olajokkal. Eredetileg egy babérféle termése, mérete egy jól megtermett körtéé, belsejében tojás méretű maggal. Az eredetileg mediterrán vidékeken termő avokádót rengeteg módon fel lehet használni, és mivel egészséges és nagyon finom, ezért kár lenne nem kipróbálnod!
3/5 Avokádós spagetti
Ha valamit gyorsan kell főznöd, annak sem kell egészségtelennek lennie, az idő rovására. Sőt, lehet egyszerre isteni és egészséges is, mint ez a tészta!
Hozzávalók: 20 dkg durum spagetti, 1 érett avokádó, ½ csésze friss bazsalikom levél, ¼ csésze dió, 2 fokhagyma, ¼ csésze olíva olaj, ½ teáskanál tengeri só, ¼ teáskanál bors, 1 citrom leve
Elkészítés: A tésztát főzd meg sós vízben, közben pedig a többi hozzávalót tedd egy turmixba – az avokádót meghámozva, felkockázva. Készíts a turmix segítségével sűrű krémet belőle.
Ha megfőtt a tészta, szűrd le, és tedd át egy wokba. Add hozzá a mártást, és pirítsd össze a tésztával. Tálaláskor érdemes megszórnod egy kis parmezánnal.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!