Életmód / Ezotéria

A Bika személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Független és rendkívül önálló emberek, akik nem várják a sült galambot, hanem megteremtik maguknak a lehetőségeket. A Bika remek barát és családtag, hiszen odaadó, hűséges társ, akire mindenben lehet számítani. Az alábbi öt tulajdonságot viszont kevesen tudják róluk, pedig igaz rájuk.

1. Nem lehet becsapni, kiszagol minden hazugságot

A Bikának szinte hatodik érzéke van arra, ha valaki megpróbálja becsapni és nem tolerálja azt sem, ha valaki megjátssza magát. Mivel ő maga végtelenül őszinte és becsületes, ugyanezt várja visszafelé is, így nem bírja elviselni maga körül a hazug, csaló embereket. Ha a Bika megígér valamit, biztos lehetsz benne, hogy betartja a szavát. Nem űz kisded játékokat, igazmondó ember, ami miatt páran kicsit együgyűnek is tartják, de akik közel állnak hozzá, értékelik egyenes hozzáállását és brutális őszinteségét.

2. Megőrjíti őket, ha valaki nem tud dönteni

Ha van valami, ami a Bikát igazán frusztrálja az az, mikor egy határozatlan személyiséggel hozza össze a sors, aki mindenben bizonytalan.

Ő maga mindenben sziklaszilárd, legyen szó bármilyen döntésről, elvekről, vagy jövőbeli terveiről, így nehezen viseli, ha valaki állandóan meggondolja magát és képtelen dűlőre jutni.

Ilyenkor hajlamos arra is, hogy az illető helyett maga hozza meg a döntést, mert nem viseli a késlekedést. Ha pedig a Bika frusztrált, akkor sokszor idegesítően viselkedik, így jobb nem feltartani.

3. Mentálisan erős és kitartó

Akárhányszor is vall kudarcot, a Bika mindig feláll, megrázza magát és megy tovább. A család legbiztosabb, megingathatatlan tagja, akiből mindenki meríthet erőt. Ha úgy érzed, minden összeomlik körülötted, akkor is jól jön egy Bika-barát, hiszen rá mindig számíthatsz, ha szükséged van rá.

Sose becsüld alá a Bikát, aki segíteni akar valakin, vagy fontos célja van: fáradhatatlan szorgalmuk és szinte vak eltökéltségük nem ismer lehetetlent, mindig elérik, amit kitűztek maguknak. 

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

4. Csak azt tudják szeretni, akiben vakon bíznak

Mielőtt a Bika szívét megnyernéd, először a bizalmát kell elnyerned. Mivel ők maguk a végletekig lojális barátok és hűséges szeretők, csak az olyan embereket tudják elfogadni, akikről tudják, hogy ugyanígy állnak majd hozzájuk. Ugyan elérni azt, hogy bízzon benned, eltarthat egy ideig, de megéri, mert ha sikerül, egy életre a szövetségesed lesz. A Bika az egyik legmegbízhatóbb csillagjegy, így bátran rábízhatod a legféltettebb titkaidat is, sosem fog visszaélni velük. Ugyanakkor ezt visszafelé is elvárja és nem érdemes visszaélni a bizalmával, mert akkor nincs visszaút. 

5. Akkor is ő nyeri a vitát, ha neked van igazad

A Bika praktikus személyiség, aki meglepően logikusan gondolkodik és emiatt nem lehet vele a bolondját járatni. Sokan gondolják pesszimistának, pedig csak realista és nem ringatja magát hiú ábrándokba.

Ugyan hajlamos az előítéletekre, de többnyire híres éleslátásról és véleményében olyan szinten megingathatatlan, hogy ember legyen a talpán, aki képes meggyőzni az ellenkezőjéről. Ugyan ritkán téved, de még akkor is képes meggyőzni vitapartnerét, ha éppen nem is neki van igaza. 

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Oldalak: 1 2

6 hozzászólás

 • Avatar
  Ujháziné Bollók Marcsi
  2020.09.27., 09:24

  Nagyon köszönöm!

  Válasz
  • Szőke Angéla
   Szőke Angéla
   2020.09.28., 17:26

   Kedves Marcsi! Örülök, hogy tetszett a cikk 🙂 További szép napot kívánok Neked!

   Válasz
 • Avatar
  Mihalkó Tünde
  2020.10.01., 17:04

  Köszönöm szépen. Valóban igaz rám minden betűje.

  Válasz
  • Szőke Angéla
   Szőke Angéla
   2020.10.05., 11:19

   Szia Tünde! Ez nem lehet véletlen 🙂

   Válasz
 • Avatar
  Nánássy Lajos
  2020.10.04., 16:53

  A cikk döbbenetesen igaz! Sokat segített a keresett személy megismerésében, KÖSZÖNÖM.

  Válasz
  • Szőke Angéla
   Szőke Angéla
   2020.10.05., 11:20

   Lajos, nagyon szívesen, örülök, ha segíthettem! Szép napot ☀️

   Válasz

Írj egy hozzászólást