Életmód / Egészség / Lélek

9 betegség, ami a lélek segélykiáltása

Fekélyek

A bőrünkön rendszeresen megjelenő fekélyeknek is érdemes a bőrgyógyászati megoldáson túl megkeresni a lelki okát is. Nagyon gyakran áll ugyanis a háttérben önbizalomhiány, nagyon komoly lelki trauma vagy folyamatos stressz, amit ráadásul el szeretnénk titkolni.
A bőrünkön, különösen az arcunkon megjelenő fekélyek vagy más bőrelváltozások pedig azt jelképezik, hogy bár tudatosan mindezt szeretnénk eltitkolni, de a szervezetünk, mint egy segélykiáltást, mégis szó szerint az arcunkra írja.

Gyomorproblémák

A gyomorproblémák is nagyon egyértelműen szimbolizálják azt, ami a lelkünknek gondot okoz. A mérgüket, haragjukat, vagy akár csak ellenvéleményüket lenyelő emberekre a leginkább jellemző ez a betegség.

Ha ilyen problémánk van, akkor érdemes egy kicsit tudatosítani magunkban azt, hogy vajon megfelelően képviseljük-e véleményünket a környezetünkben. Ha úgy érezzük, hogy ez problémát okoz, akkor néha igenis vállaljuk és mondjuk ki a nézeteinket akkor is, ha nem fog mindenkinek tetszeni!

Nagy étvágy

A túl nagy étvágy legtöbbször arra utal, hogy szeretet- és elismerésigényünk van, és az evéssel megpróbáljuk jutalmazni magunkat.

Ezzel a problémával küzdő emberek viszont sajnos egy olyan spirálba kerülhetnek, ami a túlsúlyon túl oda is vezet, hogy elismerésigényük tovább nő, és egyre nehezebben találnak maguknak más „vigasztalás” az evésen kívül.

Olvastad már?  Rosszkor érkezik? 7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a menstruációd

Nyaki fájdalmak

A nyak nagyon gyakran mutatja meg, hogy valami komoly stressznek van kitéve a tulajdonosa. Sokszor utalhat arra is, hogy a nyaki fájdalmak hátterében nem feltétlenül a mindennapi stressz áll, de akár az is, hogy a fej és a szív nem ugyanazt diktálják.
Vagyis a nyaki fájdalommal küzdők esetében elképzelhető, hogy mást szeretnének az ösztöneik, de az eszük mégis ellentétes irányba tereli a tetteket.

Oldalak: 1 2