VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Hozzávalók:
– 250 g gömbölyű szemű barna rizs
– 4 cikk fokhagyma
– 1 evőkanál növényi olaj
– 450 g zöldbab, megpucolva és apró darabokra törve
– só
– bors
– friss csilipaprika, felaprítva
– 1 ¼ csirkemell vékony csíkokra szelve
– 2 evőkanál halszósz
– 1 teáskanál szójaszósz
– 2 teáskanál cukor
– 1 csomag friss bazsalikom levél, plusz néhány a díszítéshez
Elkészítés:
1. A címkén jelzett módszer szerint, készítsd el a rizst, de ne adj hozzá több sót.
2. 2 cikk fokhagymát vágj fel vékony szeletekre, a másik kettőt aprítsd fel.
3. Egy 30 centis serpenyőben hevíts fel egy teáskanál olajat, majd add hozzá a vékonyra szelt fokhagymát. Pirítsd arany színűre. Add hozzá a zöldbabot, ¼ pohár vizet, ¼ teáskanál sót és ¼ teáskanál fekete borsot. Gyakori kavargatás mellett, párold 4-5 percig, vagy amíg a zöldbab zsenge-ropogós lesz és a víz elpárolog. Ezután, öntsd át a babot egy nagy tálba.
4. Ugyanabban a serpenyőben hevítsd fel a megmaradt egy evőkanál olajat, majd add hozzá a csilit és a felaprított fokhagymát. Pirítsd arany színűre. A megpirult fokhagymához add hozzá a csirkemell csíkokat és néha megkavarva, párold amíg elveszti rózsaszín árnyalatát.
5. Add hozzá a halszószt, a szójaszószt, a cukrot és két evőkanál vizet. A szószokkal még egy percig párold a húst, majd szórd rá a felaprított bazsalikomot. Kavargasd amíg a bazsalikom megfonnyad.
6.Tálaláskor halmozz rizst, zöldbabot és csirkemellet a tányérokra, majd öntsd nyakon a serpenyőben felhalmozódott szósszal. Díszítsd 2-3 bazsalikomlevéllel.
Jó étvágyat kívánunk!