Otthon / Szórakozás

Balaton helyett – A legjobb strandolási lehetőségek Budapesten

Balaton helyett – A legjobb strandolási lehetőségek Budapesten

Ez a cikk azoknak szól, akik valamilyen oknál fogva nem éppen egy tengerparton vagy a Balatonnál lazítanak, hanem a belvárosi forgatag kellős közepén méláznak el azon, hogy milyen jó is lenne elmenni valahová a közelbe egy jót strandolni. Összegyűjtöttünk öt csobbanási lehetőséget, amihez nem kell a városhatáron kívülre látogatnotok!

Matiné Napozó

Ahhoz, hogy eljuss a Napozóhoz, a legegyszerűbb talán átverekedni magad a Széll Kálmán téren, és felszállni a 21-es buszra, ami elvisz a Csillebérci táborban található strandhoz.

Valószínűleg nem itt fogsz életed legnagyobb és legmélyebb medencéjével találkozni, azonban a célnak teljesen megfelel. Bele lehet állni, és a 40 fokban kicsit le tudod magad hűsíteni.

A medence mellett pedig található egy jó kis büfé is, ahol tudsz enni-inni, mindeközben pedig általában zene is szól

A másik jó hír az, hogy általában nincs tömeg, tehát kényelmesen és nyugalomban tud telni a jól megérdemelt pihenés.

Vituki strand

A Közvágóhídhoz közeli kisebb strand kitűnő alkalom lehet arra, hogy az ember egy kicsit úszkáljon és kikapcsolódjon a barátaival.

Nem kell itt sem túl nagy dolgra számítani, hiszen egy kisebb, barátságosabb fürdőhelyről van szó, de azért egy szauna és egy egészen nagy focipálya is helyet kapott a strandon.

Található itt is büfé, koedukált öltözők zuhanyzóval és értékmegőrzővel, így tulajdonképpen mindennel rendelkezik a hely, amivel egy kedves kis strandnak kell.

Ráadásul néha napján bulizni is lehet, hiszen a Pool&Beer eseménysorozat rendszeresen itt kerül megrendezésre!

Csillaghegyi strand

A Szentendrei HÉV Csillaghegy megállójánál található ez a strand, ahol szintén nem a hely grandiózus volta a fő, azonban nincsenek sokan, és ezért az embernek nem kell hosszú percekig bóklásznia, ha le szeretné teríteni a földre a törölközőjét.

A strand nincs túl messze, az árak alacsonyak, a víz pedig hideg.

Kell ennél több?

BVSC strand

Zuglóban, a Mexikói út mellett található strand szintén a nyugalom kisebb szigeteként funkcionál a látogató számára.

Szerencsére ezt a helyet sem kapták fel annyira a budapestiek, így még egészen kényelmesen el lehet itt férni.

Két medence van, és a füves rész viszonylag tágasabb, így békésen tudjuk a hasunkat süttetni.

Aki számára pedig zavaróak a nap tűző sugarai, az behúzódhat a beltéri részre is.

Dagály strand

Az Árpád híd mellett található strandra süthető rá leginkább a „lakossági” bélyeg, ha a lista előző négy szereplőjével összevetve vizsgáljuk.

Azt azonban kijelenthetjük, hogy az öt hely közül ez a legnagyobb, ebből kifolyólag itt van az embernek a legnagyobb választási lehetősége arra nézve, hogy melyik medencét válassza (például ez a dilemma a Napozóban vagy a Vitukin nem tartana túl sokáig).

Itt általában több ember van, de a hely nagyságából kifolyólag van rá esély, hogy viszonylag kényelmesen élvezhessük a napozást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást