VIDEO A legerősebb csillagjegy párosok, akik tökéletes házastársak lesznek
A spárga sokrétű gyógyító hatását Hippokratész is megemlítette írásaiban. A kínai és indiai orvoslásban is előkelő helyet mondhatott magáénak, sőt afrodiziákumként is számon tartották.
Goethe egyenesen rajongott e zöldségért, a spárgafejeket a „legnemesebb német fejeknek” nevezte. Cato, a római író a zöldségek királyának tartotta. Emeljük mi is királyi rangra a spárgát ez idő tájt, amikor is a legnagyobb szezonja van.
Hozzávalók 4 személyre:
500 g zsenge zöld spárga 200 szeletelt bacon só 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az alapanyagok kiválasztása a minőségi ételkészítésben kiemelten fontos. Fokozottan igaz ez a spárgára. Csak kimondottan friss, roppanós, zsenge zöldséget válasszunk.
A spárgát megmossuk. Az alsó, fásabb harmadát elég meghámozni. A zöldségeket csokorba kötve állítsuk a forrásban lévő enyhén sós vízbe. A zsenge rügyeknek elég, ha csak a gőzben párolódnak. Vastagságtól függően 10-15 perc a spárga főzési ideje.
A spárgát leszűrjük. 8-10 szálat összefogva baconba tekerjük, s vékonyan olajozott tepsibe fektetjük. Ha 4 személyre készítjük az ételt, a spárgát és természetesen a bacont is osszuk el 4 felé, vagy ha kisebb „rőzséket” akarunk készíteni, akkor egy személynek 2 ilyet szánva, 8 felé.
180 fokon kb. 20 perc alatt kész.
Tetszés szerinti öntettel, pl. sajtszósszal tálaljuk.
(A fotón dupla zabpehely-kabátban sült csirkemell mellett köret, amelynek a receptjét itt olvashatod.)
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!