Az 5 legjobb esküvői témájú film – szerintünk

Az 5 legjobb esküvői témájú film – szerintünk

Címlap / Szerelem / Esküvő / Az 5 legjobb esküvői témájú film – szerintünk

Örömapa

Egy igazi klasszikus esküvői film, ami nem a menyasszony, hanem az örömapa szemszögéből mutatja be a nagy nap izgalmait és azt, hogy milyen nehéz elengedni az egy szem – ráadásul alig húszéves – lányát, amikor ő közli, hogy férjhez megy.

Az örömszülők szerepében Steve Martin és Diane Keaton, akik persze máris utálják lányuk választottját, nem is beszélve a rémes szüleiről.

Egy kedves, amerikai, családi gyöngyszem a kilencvenes évek elejéről, amit bármikor öröm újranézni.

 

Oltári nő

Julia Robert és Richard Gere kettőse a kilencvenes évek végén garancia volt a sikerre, így a Micsoda nő! után az Oltári nő is sokak kedvence lett.

A történet szerint Ike (Richard Gere), a nagyvárosi újságíró épp témahiányban szenved, amikor egy kocsmában vicces történetet hall egy menyasszonyról, Maggie-ről (Julia Roberts), aki mindig elmenekül az esküvő elől – éppen az oltárnál. A férfi rögtön billentyűzetet ragad és megírja a történetet, csak éppen jócskán kiszínezve.

Az újság végül eljut magához a menekülő menyasszonyhoz is, aki csodák-csodájára újabb esküvőjére készül és helyreigazítást követel.

Ike elveszíti a munkahelyét, egyetlen esélye maradt csupán: ha személyesen próbál utánajárni a különös, kisvárosi történetnek és elutazik, hogy megismerje a hírhedt arát.

A kezdeti ellenségeskedés után hamar kiderül, hogy Maggie talán nem is annyira szörnyű nőszemély…

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást