Otthon / Szórakozás

Átváltozó-művészek – színészek, akik egy szerep kedvéért fantasztikus átalakuláson mentek keresztül

Átváltozó-művészek – színészek, akik egy szerep kedvéért fantasztikus átalakuláson mentek keresztül

10-20 kg hízás vagy fogyás, eltorzított arc, esetleg kopaszra borotvált fej? Ha egy igazán hiteles alakításról van szó, a valóban elhivatott színészek és színésznők nem ismernek akadályt. Lássuk, hogy kik a legnagyobb átváltozó-művészek Hollywoodban!

Charlize Theron

A legtöbbünk fejében Charlize Theron testesíti meg az igazi szőke bombázót, akinek ráadásul esze is van és minden porcikájából árad a nőiesség, elegancia. Éppen ezért volt hatalmas alakítás tőle, amikor néhány évvel ezelőtt belebújt egy női sorozatgyilkos bőrébe A rém (Monster) című filmben.

Képek forrása: 1 / 2

A megtörtént eseményeken alapuló történetben Theron alakítja Aileen Wuornos-t, az Egyesült Államok talán legismertebb női sorozatgyilkosát, aki korábban prostituáltként dolgozott és az őt bántalmazó férfiakat gyilkolta meg. A rém 2003-ban került a mozikba, a színésznő pedig megkapta érte a legjobb női alakításért járó Oscar-díjat. Charlize teljesen átlényegült a szerep kedvéért – felszedett 15 kg-ot, műfogakat hordott és maszkot is viselt. Persze mindez még kevés lett volna a díjhoz, azt felejthetetlen alakításáért kapta.

Christian Bale

Láttuk már elképesztően soványnak és hihetetlenül kövérnek a valójában teljesen átlagos testalkatú Christian Bale-t, aki teljes átalakulásra képes egy-egy szerep kedvéért. Míg A gépész című filmben szinte felismerhetetlenül lefogyott, olyannyira, hogy a bordái is kilátszódtak, a Sötét lovag-trilógia Batmenjének szerepét magára öltve hatalmas izmokat épített. Az Amerikai botrányban méretes sörhasat növesztett a szerep kedvéért, pedig minden bizonnyal jelmezzel is hitelesen megoldható lett volna a hízás.

Képek forrása: 1 / 2

Bale azonban komolyan veszi a szerepeit, olyannyira, hogy bárminek kiteszi a testét azért, hogy igazán jó alakítást nyújtson. A jelenleg mozikban futó Alelnök című filmben pedig a felismerhetetlenségig átváltozott, hogy megformálja Dick Cheney-t, az USA korábbi alelnökét. Reméljük, hogy ezeket az átalakulásokat folyamatos orvosi felügyelet mellett teszi, mert ez a fajta igénybevétel minden bizonnyal komolyan megterheli a szervezetet.

Eddie Redmayne

Az átalakulás egy egészen különleges fokozata, amikor a színész akár a másik nem bőrébe is hitelesen tud belebújni. A nők között is akadnak ilyen elképesztő alakítások, mint pl. Cate Blanchett Bob Dylan bőrében vagy Hillary Swank A fiúk nem sírnak című filmben, a férfiaknál pedig Eddie Redmayne-t érdemes kiemelni.

Képek forrása: 1 / 2

A színészt – alig egy évvel azután, hogy elképesztően formálta meg Stephen Hawking tudóst A mindenség elmélete című filmben – 2015-ben már a világ első transznemű nője, Lili Elbe szerepében láthattuk A dán lányban. A film kedvéért olyannyira sikerült nővé válnia, hogy bármelyik hölgy megirigyelhette volna mozgását és arcjátékát. Az elmúlt néhány évben a Harry Potter-széria legújabb filmjeiben láthattuk, azonban a 37 éves színész minden bizonnyal tartogat még számunkra izgalmas átalakulásokat.

Nicole Kidman

Hazánkban az Ausztrál expresszel híressé vált vörös- és göndör hajú, csupa szeplő színésznő mára igazi dívává érett és szerepei is sokkal kiforrottabbak. Bár Nicole Kidmant az utóbbi években sokan támadják, amiért plasztikai műtétek sorával próbálja megőrizni fiatalságát, a filmekben való átalakulása ettől még parádés.

Képek forrása: 1 / 2

A 2002-es Az órákban Virgina Woolf írónőt alakította és szinte eggyé vált a szereppel – ez meg is hozta számára az Oscar-díjat. Legújabb filmjében, a Pusztítóban pedig olyannyira átváltoztatták az arcát a sminkesek, hogy egészen biztosan nem ismernénk meg, ha szembejönne az utcán!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást