Kivel ne esett volna már meg hogy árnyat vetett a várva-várt alkalomra az ismeretek hiánya egy-egy étterem falai között, egy állófogadás vagy épp egy vendégség során. Ahol a poharak, evőeszközök és egyéb kiegészítők zavarba ejtő sokasága előtt nem tudtuk hogyan viselkedjünk.
Néhány alapszabályt megismerve magabiztosan, könnyedén boldogulhatunk bármilyen szituációban élvezve a társaság, az étel és ital bűvkörét.
A jó hír, hogy a fent említett szabályok minden esetben az ésszerűségre alapozódnak, némi odafigyeléssel, egy kis logikával és e cikk segítségével soha többé nem lesz akadály a terített asztal körüli tájékozódás.
1/5 Evőeszközök
Az evőeszközök sorrendje kívülről befelé értelmezendő. A villák a bal oldalra, a kések és a kanalak a jobb oldalra kerülnek. Az érkező fogások és a megfelelő eszközök szimbiózisában. A desszerthez szükséges evőeszközök a tányér fölött kapnak helyett. Ha semmit nem találtunk, kézzel fogyasztható édességre számíthatunk vagy diétára. A desszertes kanál nyele jobbra, míg a villáé balra mutat. Ha mindkét eszközt látjuk az asztalon, biztosak lehetünk benne, hogy két édesség vár ránk és nem alternatívát ajánlanak. Ebben az esetben a kanál kerül felülre. Ha azonban csak villára lesz szükség az édesség elfogyasztásához, nyele jobbra néz.
A nyugati kultúrákban rendkívül népszerű a desszert kanál használata, mely nem azonos a teáskanállal, méretében kicsit nagyobb, érdemes egy kis odafigyeléssel beszerezni, egy életen át kitart és valóban funkcionális. Személy szerint rajongok a desszert villáért kifinomult, elegáns és dekoratív a tányér felé helyezve, sejteti az édes konklúziót az étkezés végén.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!