Életmód / Ezotéria

Ezt árulja el az egészségedről az, hogy mikor születtél

Már nem egyszer bebizonyosodott, hogy szakértők a születési dátumodra pillantva számtalan információt meg tudnak állapítani rólad. A személyiséged egy részét ugyanis már ebből ki lehet olvasni, most pedig eláruljuk, mi jellemez téged ez alapján!

Ha januárban születtél

Kutatók már többször is vizsgálták a januárban született emberek személyiségét, és megállapították, hogy aki ekkoriban jött világra, nagyon összetett ember.

A januári kisbabáknál nem ritka, hogy megjelenik a későbbiekben a SAD-szindróma (amikor az évszakok változása depressziót indít be), vagy bipoláris személyiségtípus tüneteit észlelik magukon.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy gond lenne veled!

Valójában egy 2013-as kutatás szerint a január szülöttei nagyon tehetségesek, és felnőtt korukra a többségük sikeressé válik.

 

Ha februárban születtél

A februári babák sok tekintetben hasonlítanak a januáriakhoz, de van egy szerencsés tulajdonságuk: nagyon ellenállóak a betegségekkel szemben.

Azonban egy felmérés szerint a télen született emberek nehezen alkalmazkodnak az évszakok változásához, így mindegyik kezdetén egy kicsit fáradtnak, kedvetlennek érzed magad.

Ami viszont a karrieredet illeti, talán nem is gondolnád, de a februári embereknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy felnőttként híresek legyenek – a statisztikák legalábbis ezt mutatják!

Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden februári személyből sztár lesz; a saját munkaterületeden is lehetsz híres.

 

Ha márciusban születtél

A márciusban született személyek nagy jellemzője, hogy rendkívül optimisták! Ők azok, akik mindig felvidítják az embereket, hiszen vidáman, pozitívan tekintenek előre.

Mottód, hogy minden rosszban van valami jó, és hiszed, hogy semmi sem történik véletlenül; minden egy későbbi jóért alakul úgy, ahogy.

Emiatt nem csoda, hogy sokan szeretnek a társaságodban lenni.

Azonban az egészségedre oda kellene figyelned, statisztikák szerint ugyanis a március hónap szülötteinél nem ritkák a szív- és érrendszeri betegségek.

 

Ha áprilisban születtél

Az, hogy milyen évszakokban volt várandós veled az anyukád, nagyon sokat számít!

Ez lehet az oka ugyanis annak, hogy az április hónap szülöttei hajlamosak a betegségekre, leginkább a szívproblémákra a későbbiekben.

Amikor ugyanis még nem születtél meg, a téli időszakban az anyukád nem kapott annyi D-vitamint a napsugarakból, mint azok, akik ősz elején jöttek világra.

Ezért fontos, hogy mindig figyelj az immunrendszered megerősítésére!

Olvastad már?  Ikrek a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

A jó hír viszont, hogy ennek ellenére is nagyon optimista alkat vagy, és nem jellemző rád a szélsőséges hangulatingadozás sem.

 

Ha májusban születtél

Érdekes statisztikára bukkantak egy londoni egyetemen, amikor azt vizsgálták, vajon a mentális problémákat meg lehet-e jósolni a születési hónap alapján.

Ők ekkoriban felfedezték, hogy akik májusban jöttek világra, sokkal hajlamosabbak a depresszióra, mint bármelyik más hónap szülöttei.

Észlelted már magadon a megmagyarázhatatlan szomorúság jeleit?

Akkor jobb, ha mostantól dupla annyira figyelsz a hangulatodra!

Cserébe viszont jó hír, hogy egészséges alkat vagy, és céltudatosságod miatt szinte biztos, hogy nagyon sok szakterületen meg tudod állni a helyed.

 

Ha júniusban születtél

Érdekes megfigyelni, hogy a nyári hónapok szülöttei sokkal hajlamosabbak hangulatingadozásra, mint a többiek.

Nem ritka nálad sem, hogy egyik pillanatban még repülsz a boldogságtól, a következőben pedig sírni támad kedved.

Mégis, ennek ellenére a június szülöttei nagyon ügyesen tudják kezelni az érzelmeiket, és ilyenkor könnyedén leplezik azt, amit valójában éreznek.

Persze mindenki elől nem kell eltitkolnod, mit gondolsz valójában, de szuper dolog, hogy a hangulatingadozásaidat nem vetíted ki másokra!

 

Ha júliusban születtél

A nyári hónapok közül a július szülötteinek van talán a legnehezebb dolguk.

Akárcsak a júniusiak, úgy te is hajlamos vagy az érzelmek viharába kerülni, azonban nehezebben is tudod magad türtőztetni ilyenkor.

Megesik, hogy amikor rossz kedved van, másokon töltöd ki ezt, és csak utólag jössz rá, hogy nem jól viselkedtél.

Mivel mindenhol azt látni, hogy az emberek magasabb pozíciókra vágynak, egy ideig te is igyekszel vezetői állásra szert tenni, ám hamar ráébredsz arra, hogy ez egyszerűen nem neked való.

Személyiséged miatt nem tudnád elviselni az ezzel járó stresszt, így sokkal inkább a nyugodtabb életvitel való hozzád!

 

Ha augusztusban születtél

Érdekes megfigyelni, hogy az augusztusi gyermekek nagy része az iskolában nem teljesít kiemelkedően, sőt, igazából ki nem állhatják a tanulást.

Erről az tehet, hogy már kis korodban is rájöttél, hogy téged egyáltalán nem vonz a tudás ezen módon történő megközelítése.

Sokkal jobban megmarad a fejedben minden, ha saját magad tapasztalod meg az élményeket, és a gyakorlatban látod azt, amiről beszéltek.

Olvastad már?  Ez a legnagyobb félelmed: a csillagjegyed elárulja

Vagyis a karrieredben is így indulsz el: eleinte nem tudsz sokat a szakmáról, de szép lassan, a gyakorlatban megszerzed azt, amitől jó munkaerővé válsz.

 

Ha szeptemberben születtél

A szeptember szülöttei igazán szerencsések, hiszen nagyon szuper mentális egészséggel rendelkeznek.

Nem hajlamosak hangulatingadozásokra, hanem egyszerűen mindig vidámak.

Ráadásul nagyon kiemelkedőek a tanulmányaikban is, ez már kicsi korukban észrevehető.

Minden érdekel téged, részletekbe menően, és sosem felületesen olvasol, ha az adott téma megfog.

Ezért is vár rád szuper karrier a későbbiekben, hiszen mind a főnököd, mind a kollégáid hamar észreveszik, hogy mennyire megbízható, intelligens egyén vagy!

 

Ha októberben születtél

Érdekes megfigyelni, hogy az október hónap szülöttei sokkal ingerlékenyebbek, mint mások.

Türelmetlen alkat vagy, nem szereted, ha valakinek többször is el kell magyaráznod ugyanazt, és időnként elragadnak az érzéseid is.

Fontos, hogy ilyenkor odafigyelj arra, hogy ne bánts meg másokat!

Amit szintén szem előtt kell tartanod, hogy az október szülötteinél idősebb korban légzési problémák jelentkeznek gyakran, így semmiképp se dohányozz.

A jó hír viszont az, hogy az októberiekből válik a legjobb vezető, hiszen bennük minden megvan, ami ehhez szükséges!

 

Ha novemberben születtél

Jó hír: a novemberi babák a világ legboldogabb gyermekei! És ez felnőtt korukra sem változik meg. Valószínűleg már te is észrevetted magadon, hogy ritkán szomorkodsz, és mindig inkább a vidám dolgokkal vagy elfoglalva.

Ez nem véletlen, hiszen a november hónap szülötteinél a legalacsonyabb a depresszióval küzdő esetek száma!

Ez szuper dolog, és a párkapcsolataidban is előnyödre válik, hiszen a párodnak sosem kell a hangulatingadozásaidtól tartania.

Az egészségedre viszont figyelj oda, ugyanis a szívproblémák gyakoriak ezen hónap szülötteinél.

 

Ha decemberben születtél

Kezdjük először a rosszabb hírrel: sajnos a decemberben született személyeknél magas a termékenységi problémák aránya.

De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nálad is ilyen gondok fognak jelentkezni! Ha eljársz a szűrővizsgálatokra, és betartod az orvosok tanácsát, megelőzheted a problémákat.

A jó hír viszont, hogy ennek ellenére rendkívül egészséges vagy minden más téren, és érzelmileg is stabil vagy.

Nem szokásod kiakadni apróságokon, és az érzelmeid sem változnak percről percre, így mindig kézben tudod tartani az életedet.