Életmód / Ezotéria

5 jel, ami arra utal, hogy túl sok a negatív energia körülötted

Biztos veled is előfordult már, hogy egyszerűen semmi sem jött össze az életedben. Ami elromolhatott, az el is romlott, amin össze lehetett veszni, azon össze is vesztetek. Nevezhetjük ezt sorscsapásnak, hullámvölgynek, vagy bármi másnak, bizonyára te is úgy érzékelted, hogy rengeteg negatív energia vesz körül. De milyen jelek utalnak még arra, hogy valami nagyon nem stimmel, sőt, egyre csak rosszabb lesz a helyzet?

Nagyon kimerültnek érzed magadat

Akár belőled jön a negatív energia, akár kívülről, a környezetedből érkezik, egyértelműen elszívja az erődet.

Ezt mindenféle ezoterikus látásmód nélkül is könnyű belátni: sokkal nehezebb úgy életvidámnak és energikusnak lenni, ha folyton olyan emberekkel veszed körül magadat, akik maximálisan lefárasztanak.

Ugyanígy nem könnyű a toppon maradni akkor, ha lelkileg nem vagy rendben, és legszívesebben ki sem másznál az ágyadból.

Ezek bizony oda vezetnek, hogy állandósul az életedben a fáradtság és a letargia, folyton kimerültnek érzed magadat.

Képtelen vagy aludni

A kimerültségre rátesz egy lapáttal az is, hogy nem tudsz normálisan pihenni.

Olvastad már?  Szüntesd meg a negatív gondolataidat 3 perc alatt!

Jellemző rád az álmatlanság és az, hogy nehezen tudsz elaludni.

Ha mégis sikerül, rendszerint rémálmaid vannak, amik szintén órákra ellehetetlenítik, hogy pihenni tudj.

Sokkal kevesebbet alszol, mint korábban, mert amikor végre álomra hajtanád a fejedet, számtalan gondolat áramlik be az elmédbe, és egyszerűen nem tudsz elvonatkoztatni tőlük.

Folyton azon kapod magadat, hogy tudatosan ügyelned kell arra, ne kalandozzon el a figyelmed, de ez lehetetlen küldetésnek tűnik.

Ingerlékenyebb és aggodalmaskodóbb lettél

A fáradtság már eleve oda vezet, hogy mindenhez és mindenkihez ingerlékenyebben viszonyulsz, de ezt természetesen a negatív energiák csak még tovább erősítik.

Olyan, mintha rajta ülne a válladon a kisördög, aki folyton a pesszimista látásmódot erősíti benned, és a legkisebb ingerenciád sincs arra, hogy kedves legyél másokkal.

Emiatt folyton konfliktusokba keveredsz, ami persze még tovább ront az egyébként sem fényes hangulatodon.

Hab a tortán, hogy állandósul nálad az aggodalom: kételkedni kezdesz, elsősorban magadban, de mindenki másban is a környezetedben.

Nincs kedved semmihez és senkihez

Azt veheted észre magadon, hogy egész egyszerűen elszállt belőled az életöröm. Ez normális akkor, ha valami rossz történt veled és nem állandósul a helyzet, de ha semmilyen kiváltó okra nem emlékszel, akkor gyanakodhatsz a negatív energiákra.

Olvastad már?  Vasárnap szindróma – avagy miért nem szeretjük a hétfőket, és hogyan tehetünk ellene

Könnyű beleragadni ebbe az élethelyzetbe, és az is lehet, hogy nem tudatosul egykönnyen benned, mi történik veled.

Egészen addig, amíg nem figyelsz rá tudatosan, nem tűnik fel, hogy jóval inkább magadnak való lettél, eluralkodott rajtad az önsajnálat, és nemes egyszerűséggel nem foglalkoztat semmilyen hobbi, időtöltés, aminek korábban örömmel hódoltál.

A hibáidra koncentrálsz

A negatív energiák képesek arra, hogy te is negatívan kezdd el látni magadat és a világot. Utóbbiról már írtunk, de mi a helyzet a személyiségeddel?

Az ingerlékenység és a kedvtelenség mellett egyre inkább hajlamos leszel arra, hogy a vélt vagy valós hiányosságaidra koncentrálj.

Ez sajnos egyúttal azt is jelenti, hogy még negatívabb lesz az önképed, hiszen bizonyított tény, hogy minél többször mondogatod magadnak a rossz dolgokat, annál könnyebben el is hiszed azt, hogy értéktelen vagy.