Arc / Stílus

5 arcápoló termék, ami felesleges és 5, ami kell – bőrgyógyászok szerint

5 arcápoló termék, ami felesleges és 5, ami kell – bőrgyógyászok szerint

Fontos termékek:

Egy jó arclemosó

Az alapos arctisztítás az első lépés, hiszen a bőrön maradt szennyeződés kiütést, pattanást vagy aknét okozhat, illetve a krémek nem tudnak rendesen beszívódni, ha nem tiszta a felszín. A bőrgyógyászok azt tanácsolják – főleg ha smink is van rajtunk – hogy duplán tisztítsunk: először célszerű egy olajos lemosóval, ami feloldja a sminket, majd egy bőrtípusunknak megfelelő másikkal, ami glikol- vagy szalicilsavat tartalmaz (utóbbi erősebb) és a napközben rárakódott kosztól szabadítja meg a bőrt. 

Szérum

Egy jó minőségű szérum valóban nem olcsó, de nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz, amiért hosszú távon meghálál majd a bőrünk. A bőrgyógyászok elsősorban a C-vitaminos szérum használatát javasolják, mert nagyon erős öregedésgátló hatása van. Harminc éves kor felett a sejtmegújító retinol is lehet az hatékony öregedésgátló bőrápoló rutin része, erről érdemes kozmetikus vagy bőrgyógyász tanácsát kikérnünk. 

Hidratáló krém

Az arctisztítás és a szérum után a következő lépés mindig egy tápláló krém legyen, hiszen ez hidratálja, azaz tölti fel nedvességtartalommal a bőrt. Nem kell a legdrágábbat venni, de fontos, hogy finoman masszírozzuk be. 

istockphoto

Fényvédő

Az esti bőrápoláshoz elég az alábbi három lépés, de napközben elengedhetetlen a megfelelő fényvédelem. Borús időben is, télen is fontos ez, hiszen az UV sugárzás akkor is lehet erős, nemcsak akkor, mikor hétágra süt a Nap. Minimum 30, de inkább 50 faktoros fényvédő krémet használjunk és a nyakat, dekoltázst, sőt, a kézfejünket se hagyjuk ki. 

Ajakápoló

Az ajkunkat is ugyanúgy kell ápolnunk és védenünk mint arcunk többi részét, ezért este egy tápláló, reggel egy fényvédős ajakápolóval kenjük be. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást