3 évig laktam egy apró garzonban: 5 hasznos rendszerezési trükk

3 évig laktam egy apró garzonban: 5 hasznos rendszerezési trükk

Címlap / Otthon / Dekor / 3 évig laktam egy apró garzonban: 5 hasznos rendszerezési trükk / 2. oldal

Asztal, mint tárolóegység

Akinek mini lakása van, sajnos nem feltétlenül tud gyönyörű üvegasztalt venni a nappali/hálószobába, ezért erről le kellett mondanom. Persze ettől még szerettem volna asztalt, így jutottam el azokhoz a darabokhoz, amelyek egyben tárolóegységek is. Ha leemeltem a fedelét, bármit belerakhattam, de ránézésre senki sem mondta volna meg, hogy ez nem csak egy egyszerű asztal. Én személy szerint azokat a ruhákat tartottam benne, amelyek épp nem kellettek az évszakban. Imádtam, és a költözésemkor is magammal hoztam!

 

Többszintes éjjeliszekrény

Bár a kanapém egyben az ágyam is volt, azért mégis szerettem volna egy klasszikus éjjeliszekrényt, ahová kislámpát tehetek, vagy amin a telefonomat pihentethetem. De tudtam, hogy itt is érdemes helytakarékos bútort keresnem, amin nem csak a fent említett két dolog fér el. Ezért választottam végül egy olyat, ami három különböző szintből állt, a sima fiókos helyett. Mindháromba tudtam pakolni, lényegesen több dolgot! Mivel a sarokban volt, a kanapé takarásában, a vendégeim maximum akkor látták a benne lévő holmijaimat, ha céltudatosan azt keresték.

 

A hűtőszekrény mélyén

Ami számomra még nagy kihívás volt, az a konyha részleg. Szerencsére a guruló spájzom elég sokat segített, de attól még a hűtőbe pakolás, vagy a főtt étel elrakása mind kihívást jelentettek.

Régen csak bedobáltam mindent a hűtőbe, de a minilakásban komoly rendszerezésre volt szükség ahhoz, hogy ne maradjon ki semmi. Ezért vettem tárolódobozokat, valamint újrahasznosítottam az ételrendelős műanyag dobozokat, és mindig csak ezekbe pakoltam, kiszámítva a szükséges helyeket. Így általában még egy nagyobb lábas is befért főzés után. Azt mondjuk hamar kitapasztaltam, hogy jobb két vagy akár három ételhordóba kimerni, mert még mindig kevesebb helyet foglal majd.

 

Egy kicsi lakásban helyet találni az összes holmidnak nem egyszerű, pláne, ha nem a sajátodról van szó, amit kedvedre átalakíthatsz, vagy felfúrhatsz a falra polcot. Egy albérletnél ezekre nincs lehetőséged, úgyhogy abból gazdálkodsz, ami van, és inkább a rendszerezésben segítő, kisebb bútorokat érdemes keresni. Én próbáltam minden szabad teret valahogy előnyömre fordítani.

Pakoltam a szekrények tetejére, az ablakba, hogy biztosan elférjek, és minden (de tényleg minden!) felesleges tárgyamat hazavittem anyukámékhoz. Ez utóbbi szerintem a kulcsa az egésznek, hiszen így biztosan nem foglal el egy szekrénnyi helyet a rengeteg ruha és dísztárgy.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást