Április 11–17.: Íme a hét legszínesebb programjai!

Április 11–17.: Íme a hét legszínesebb programjai!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Április 11–17.: Íme a hét legszínesebb programjai!

A hét címszavakban: hamburger fesztivál, borkóstoló, cseresznyevirágzás, Frank Turner… Vesd bele magad a tavaszi zsongásba! 🙂

HÉTFŐ – április 11.

Wayne Shorter Quartet – Müpa

Gondoltad volna, hogy a 20. század egyik legnagyobb szaxofonosa, Wayne Shorter immáron betöltötte a nyolcvanat? Mégis, kritikusai szerint zenéje frissebb, mint valaha. Most saját füleddel is megbizonyosodhatsz róla, hiszen a Müpában a hosszú szünet után visszatérő művész bemutatja legújabb albumát!

A B S E N C E // Vescot pályadíjasok kiállítása – Gregersen Art Point

A vizualitást előtérbe helyező kiállításon hat pályakezdő művész munkáját nézheted meg, melyek témája a mérnöki műtárgyak absztrakt fotográfiai megjelenítése. Nézd meg, milyen új megvilágításba kerülnek az épületek, gyárak és tárgyak, ha elhagyatottá válnak vagy megfosztják őket funkciójuktól!

KEDD – április 12.

Zeneterápiás módszerek a gyógypedagógiában – BMC Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtár

A kapcsolat, a közösség, a kommunikáció és a játék nagyon fontos szegmensét adják az iskolai életnek, mindez ugyanakkor beilleszthető a gyógypedagógiai fejlesztés eszköztárába is. A zene stresszoldásra, tanulás segítésére, vagy akár képességfejlesztésre is alkalmas – ennek mikéntjeiről tudhatsz meg többet.

Spanyol borkóstoló autentikus tapasokkal – Képzeld el

Mit szólnál egy estéhez, melyet kizárólag finom borok és ínycsiklandó tapas tálak társaságában töltesz? Most erre nyílik lehetőséged, ha ellátogatsz a Képzeld el nevű helyre a Wesselényi utcában. Ezúttal a spanyol borok játsszák a főszerepet, a vendég pedig a Vino Castillo Borház tulajdonosa, Szeredi Zsolt lesz, aki különböző borkülönlegességeket mutat be a látogatóknak.

SZERDA – április 13.

2. Plakátaukció – BÁV Műkereskedelem

Filmplakáttal díszíteni a nappali falát még mindig menő! 🙂 A BÁV Műkereskedelem aukcióján 170 filmplakát kerül kalapács alá, többek között olyan ikonikus alkotásoké, mint A Jedi visszatér, a Becéző szavak, a Körhinta, vagy az Óvakodj a törpétől!

Pesti Estek: Frank Turner & The Sleeping Souls /UK/, Ducking Punches /UK/ – A38 Hajó

A kortárs brit folk-punk egyik legnagyobb alakja, Frank Turner napra pontosan 2 évvel ezelőtt tartott telt házas koncertet az A38-on, és most ezt szeretné megismételni újonnan megjelent lemezének bemutatásával. Okos és őszinte szövegek, magával ragadó folk-rock balladák – szerintünk szuper szerda esti program!

CSÜTÖRTÖK – április 14.

Kerámia napok – MONO art & design

A MONO art & design-ban négy napon keresztül kedvezményes áron vásárolhatod a legismertebb magyar keramikusok tárgyait. Többek között Károlyi Ildikó, a KeramiArt, a Kezemura, a Mastrodesign és Viktoria Maroti különlegességeit szerezheted be!

Volkova Sisters Albumbemutató / mïus / 12z – A38 Hajó

A Volkova Sisters koncertjein mindig telt ház van, és nem véletlenül. A londoni székhelyű zenekar nagyon ritkán lép fel Budapesten, ám ha sor kerül rá, a felejthetetlen élmény garantált. Most az A38-on tartják legújabb albumuk bemutató koncertjét, mellettük pedig fellép a mïus feat. Vera Jónás & Dóri Hegyi & Kasia Kowalczyk is.

PÉNTEK – április 15.

XX. Pszinapszis – Budapesti Pszichológiai Napok – József Attila Művelődési Ház

A Budapesti Pszichológiai Napok idei főcíme „Évgyűrűink” – ahogy a természet is megalkotja az emlékezés rétegeit, úgy az ember is képes saját évgyűrűit láthatatlanul magán viselni. A pszichológia különböző területeit érintő szakmai előadások, interaktív műhelyfoglalkozások és kulturális programok várnak!

Beer, Burger, Barbecue Fesztivál – Millenáris Park

Végre kezdetét veszik a gaszrtofesztiválok

A Millenárison a sör és a hamburger lesz középpontban, így a pasid is biztos benne lesz, hogy kimozduljatok kicsit! A legjobb hazai kézműves sörök és hamburgerek mellett a barbecue csapatok tradicionális és különleges fogásokkal készülnek!

SZOMBAT – árpilis 16.

Cseresznyevirágzás Nagykörűn

Mesebeli tavasz vár Nagykörűn, mely falucska híres varázslatos cseresznyefáiról, olyannyira, hogy a gyümölcs a település címerében is felbukkan. Az egész napos kiránduló program keretében megnézheted Magyarország egyik legszebb cseresznyéskertjét, de számos fesztivál és vásár is lesz!

Indiai Kulturális Napok – Klauzál Gábor Művelődési Központ

Ha érdeklődsz a keleti kultúrák iránt, vagy egyszerűen csak nyitott vagy a világra, szombaton látogass el az Indiai Kulturális Napokra! Az eseményen számos színes, izgalmas programmal találkozhatsz – lesz többek között indiai játszóház a gyerekeknek, táncelőadás, filmvetítés, érdekes szakmai előadások, és mindemellett isteni teákat is kóstolhatsz!

VASÁRNAP – április 17.

31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Ha te is a futás szerelmese vagy, valószínűleg már hallottál erről az eseményről, de ha csak néha kocogsz, akkor is szuper vasárnapi program lehet a Városvédő Futás!

10 és 7 km-es szakaszon lehet indulni, így ha normál kondiban vagy és a testmozgás az életed része, nem jelenthet gondot, hogy nem kezdted el már hónapokkal ezelőtt a felkészülést.

Sőt, kerekesszékkel és handbike-kal is lehet nevezni!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást