Szórakozás / Otthon

Top 10 nem animációs Disney film, amit felnőttként is imádunk

A Walt Disneyről legelőször mindenkinek a mesék jutnak eszébe, hiszen sokan nőttünk fel a Disney-féle animációs filmeken. De a Walt Disney Pictures számtalan élőszereplős filmet is készít, amelyek között sok olyan is van, amit felnőttként is szívesen újranézünk. Összegyűjtöttük a kedvenceinket!

A nemzet aranya

A Nicolas Cage és Diane Kruger főszereplésével készült film igazi Indiana Jones-szerű kalandfilm, amelyben nem kisebb kincsért megy a hajsza, mint egy hatalmas aranykészletért.

A történet csavaros, számos izgalmas és érdekes részlettel, még ha történelmileg nem egészen korrekt.

Ha egy lebilincselő, kalandos filmet keresel, akkor viszont jó szívvel ajánljuk: a jó hír, hogy két rész is készült belőle!

Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

A Narnia egy csodálatos felnövéstörténet, amely igazán látványos technikával készült akkor, amikor a fantasy filmek igazán népszerűvé váltak.

A négy főhős, akik testvérek, a 2. világháború idején kerülnek vidékre, ahol egy hatalmas ruhásszekrényben átjárót találnak egy különleges világba, Narniába.

Ha szereted a varázslatos történeteket, ez lesz a neked való!

Neveletlen hercegnő

A neveletlen hercegnő naplója könyvsorozatból készült filmből megtudhatjuk, hogy lesz egy átlagos, nagyvárosi lányból egy különleges, apró ország hercegnője.

Ha a filmekben az átalakulós jelentek a kedvenceid, szereted a szuper betétdalokat és a jó humort, akkor ne is keresgélj: nézd újra Mia történetét – reméljük, hogy már legalább egyszer láttad!

Drágám, a kölykök összementek!

A Szalinszki család történetéről szóló filmet 1989-ben mutatták be, de a mai napig újranézhető alkotás.

Olvastad már?  Az elmúlt évek legjobb LMBTQ témájú filmjei - Mindenkinek látnia kell!

Ha tényleg egy nagyon könnyed filmet néznél, egy kicsit infantilis tudósról, aki egy miniatürizáló masinát épített, amellyel sikerül a saját és a szomszédja gyerekeit összezsugorítania, akkor ki ne hagyd ezt az alkotást!

Hogy milyen lenne a világ, ha hangyaméretűek lennénk, minket a mai napig képes elvarázsolni!

A Karib-tenger kalózai

A filmsorozat, amelynek köszönhetően a kalózos téma ismét népszerű lett, szintén egy Walt Disney alkotás!

Jack Sparrow kapitány egy igazi szélhámos lókötő, akit összesodor az élet egy nemes hölggyel és egy kovácsmesterrel, amely már önmagában számos érdekes bonyodalmat vetít előre.

A látványos helyszíneknél már csak a szereplők kosztümjei és maszkai a még különlegesebbek, és persze maga a történet, ami az ötödik rész után sem unalmas!

Bűbáj

A Bűbáj című film csak félig élőszereplős, hiszen a történet szerint egy hercegnő életre kel, és a 2 dimenziós könyvlapokról hirtelen a valóságba csöppen, méghozzá nem kisebb helyre, mint New Yorkba.

Egy igazi, mesés szerelmi történet veszi itt kezdetét, amelyből megtanulhatjuk azt, hogy néha nem is baj úgy élni, mintha minden jól alakulna a végén, akárcsak az életben.

Olvastad már?  Ne csak a klasszikusokat nézd: 7 karácsonyi film az elmúlt 5 évből, amit látnod kell

Alice Csodaországban

A zseniális Tim Burton jegyzi a legújabb Alice Csodaországban feldolgozást, amelyben Alice már nem kislány, hanem 17 éves, és visszatér oda, ahol már gyermekként is járt, újra követve a fehér nyulat.

Csodaországban egy kicsit mindenki őrült, ebben az új változatban pedig pláne: ha szeretnél egy olyan filmet, amelyben minden karakter egy kicsit furcsa, és persze látványos technikával készült az alkotás, akkor ezt válaszd!

Demóna

A Disney az animációs filmjeiből is készít élőszereplős változatokat az utóbbi években, ezek közül az egyik első a Demóna.

A klasszikus történetet Csipkerózsikáról mindannyian ismerjük, a Demóna ennek a sajátos feldolgozása, ahol megismerjük a történet előzményeit, és azt, hogy lett gonosszá a híres tündér.

Elvarázsolt kastély

Ha szereted a kísértetes történteket, akkor az Elvarázsolt kastély is tetszeni fog, hiszen egy valódi kísértetház áll a történet középpontjában.

Nem az a rettegős horrormozi, végülis egy Disney-ről van szó, de annál izgalmasabb történet!

Kutyabajnok

Az egyik leginkább szívet melengető történet a kutyás filmek közül a kutyabajnok, amelyben egy gazdag orvos Alaszkába költözik, mert megörököl egy szánhúzó kutyafalkát.

A film egy remek alkotás a csapatmunkáról, a szeretetről és arról, hogyan élhet együtt ember és állat.